Comentarii pe articolul Optimismul un mod de viata pe Wall Street


Nu sunt de acord

Chris la 29 Aprilie 2009, ora 18:58
Eu vad cu totul altfel evolutia economiei mondiale.Mai tineti minte replica lui gordon gekko din filmul wall-street? "Aici nu se pune problema de destul. E un joc cu sume nule. Unii ctig, alii pierd. Banii nu se pierd i nu se fac, ci se transfer dintr-o parte n alta ca prin magie".
Tarile bogate au fost bogate datorita faptului ca mult mai multe tari au fost sarace, dar, in timp ce resursele planetei se epuizeaza, Asia se dezvolta economic rapid.Jim Rogers, fgost asociat de-al lui George Soros( ambii vazuti ca mari guru ai finantelor) si-a vazut casa din SUA si s-a mutat in Singapore insistand ca fiicele sale sa invete limba chineza, convins find ca in timp ce America se va prabusi, Asia va cunoaste o crestere economica sanatoasa.
Dupa atentatele din 11 septembrie 2001 economia Sua a intrat in recesiune ca 4 ani mai tarziu sa-si revina pentru ca apoi, dupa inca 3 ani sa intre intr-o recesiune mult mai profunda, iar acum oare chiar vor veni vremuri de aur?
Tocmai am aflat deunazi ca o fabrica din Romania se muta in China ceea ce se traduce intr-o mare pierdere pt. orasul respectiv.Este vorba despre "ductil s.a."
Parerea mea?Majoritatea tarilor bogate nu vor mai fi prea curand ceea ce au fost candva, adica un paradis...si poate ca dupa ce va trece si criza economica vom cunoaste o criza mai profunda si mai lunga.Nimeni nu detine globul de cristal, dar ideea e ca, pentru a fi competitiv trebuie sa produci cat mai ieftin.Asta mai mult ca oricand.Tarile bogate vor exporta din ce in ce mai putin, salariile nu vor mai cresteiar viata va fi din ce in ce mai scumpa.
Tony A. Romani la 16 Iunie 2009, ora 20:27
Va multumesc mult pt. comentariile oferite si imi pare rau ca a durat ceva timp pana sa reusesc sa va raspund. Va raspund astazi pentru ca tocmai am lansat o noua platforma de comunicare cu cititorii sub numele "Jurnal de Investitii". Puteti accesa jurnalul urmand acest link: http://www.wall-street.ro/blogs/Jurnal-de-investitii/

Stimate domn, in lumea mea, life is not a zero-sum game. Life is hope, survival, future. Voi detalia acest punct de vedere si multe altele in cadrul Jurnalului de Investitii. Va multumesc.

  Inapoi la articolul Optimismul un mod de viata pe Wall Street

Setari Cookie-uri