Comentarii pe articolul Impozitul forfetar se aplica de astazi. Expertii cred ca statul supraliciteaza taxa


fara TVA

Roman Costin la 30 Aprilie 2009, ora 19:12
Sa inteleg ca din moment ce va fi "desfiintat" TVA-ul, acesta sa nu mai apara in preturine produselor. Sa vad cati dintre comercianti vor face asta(vor lasa preturile fara TVA). Desigur, nu cu fix 19%, dar ma astept ca adaosul sa nu fie mai mare de 4-5% si asta cu indulgenta.
Nasol pentru comerciantii mici si poate pentru cei mijlocii este ca trebuie sa reprogrameze casele de marcat; afacere mare pentru cei care fac acest lucru.
Cat despre impactul asupra omului si a comerciantului... dupa cum spuneam, preturile ar trebui sa scada cu pana la 19%; asta ar trebui sa duca la cresterea puterii de cumparare a romanului, ceea ce ar face ca banul sa circule mai repede, afacerile sa infloreasca si sa o duca si romanul ceva mai bine, daca avem noroc si banul va circula suficient de repede, vor aparea si noi locuri de munca.
Dar din pacate, nu este decat un scenariu idealist, sa speram ca realitatea va fi cat mai apropriat de acesta.
Tomescu Mihai la 30 Aprilie 2009, ora 21:04
De unde zvonul cum c "va fi "desfiintat" TVA-ul"?!
Socrate la 30 Aprilie 2009, ora 22:56
Te-ai trezit si tu vorbind si o faci complet aiurea .
De unde naiba ai scos-o ca se desfinteaza TVA-ul numai tu stii ! Despre preturile comerciantilor ... e clar ca nu ai notiunea de piata concurentiala . Daca tu si altii ca tine va inchipuiti ca se castiga asa de mult si de usor din comert de ce nu va lansati si voi in asa ceva ? A-ti deveni bogati !
Puterea prea mare de cumparare sau circulatia prea rapida a banului ar duce la inflatie ! La fel cum lipsa banilor sau circulatia deficitara duce la deflatie . Ambele contraproductive . Sistemul economic e un echilibru !
Cretu Mihaela la 3 Mai 2009, ora 12:53
M-am gandit si eu la TVA-ul asta, de ce trebuie noi oamenii de rand, consumatorii finali sa platim acest tva. Daca facem un calcul simplu noi, consumatorii,(persoane fizice) platim mai mult de 50% din salariu statul pe tot felul de taxe sub diferite denumiri si ce primim in schimb??? Vreau sa ne raspunda guvernantii nostri ce primim in schimb? petru ce platim acesti bani?
Lupu Valentin - Remus la 4 Mai 2009, ora 09:10
veti vedea cand vor aparea normele de aplicare .Despre TVA este vorba pentru lisingul operational cred,fara cel financiar.asteptam normele de aplicareale legii.
Lupu Valentin - Remus la 21 Martie 2011, ora 11:11
Cred ca ar fii normal ca toate firmele indiferent de forma de organizare ,sau cifra de afaceri sa sa fie platitoare de TVA .Mai nou am observat ca majoritatea firmelor cand ajung sa platesca TVA se desfinteaza si se reanfinteaza sub alta forma de organizare ca II,PFA,etc numai sa nu devina platitor de TVA,el isi recupereaza tva-ul platit si nu plateste TVA pe adaosul mare pe care il practica aceste firme neplatitoare de TVA. .Daca s-ar aplica propunerea mea consumatorul final ar plati real 24%TVA.Atunci s-ar putea reduce TVA-ul la alimentele de baza prin aplicarea unui mercurial al adaosului comercial de la producator la comerciantul final de 30%.

  Inapoi la articolul Impozitul forfetar se aplica de astazi. Expertii cred ca statul supraliciteaza taxa

Setari Cookie-uri