Comentarii pe articolul Estimari sumbre de la FMI in ziua in care 5 mld. de euro au intrat in Romania


Ma indoiesc

Alexandru Radu la 6 Mai 2009, ora 04:33
Nu cred in ce spune Jeffrey Franks. Se cam bat cap in cap unele date pe care le da el cu cele date de catre actualii guvernanti si aici ma refer la faptul ca dansul sustine ca numarul de someri va ajunge pe undeva pe la 880 000 la sfarsitul acestui an, in conditiile in care Marian Sarbu, declara cu 1-2 luni in urma ca deja numarul somerilor a crescut pana la 800 000, numar care era prevazut sa fie atins abia la sfarsitul lui 2009 nicidecum la inceputul acestui an.
Ar fi multe de discutat mai ales in privinta deciziei de a oferi bancilor o parte din imprumutul contractat de la FMI pentru a reporni creditarea (asta daca am inteles eu bine), masura care mi se pare inutila. Si asta pentru ca pana acum creditarea se facea in paralel cu cresterea pietei imobiliare, ori acest lucru in conditiile de astazi nu cred ca mai este valabil. Plus, nu stiu cat se mai poate imprumuta populatia aceasta in conditiile in care datele prezentate in articol spun ca deja gradul de indatorare atinsese un maxim de 66%. Ori, cat sa se mai imprumute populatia asta, avand in vedere si politica fiscala pe care o duce ministrul Pogea, una falimentara (si da, aici fac referire la acel impozit forfetar in principal, caruia nu-i vad utilitatea) din punctul meu de vedere.
Punem la socoteala si lipsa infrastructurii care impiedica desfasurarea oricarei alte activitati economice. Cu parere de rau, dar turism nu se poate face doar prin crearea unor campanii de tip "Land of choice" ci este nevoie de drumuri, sosele pe care oamenii sa poata circula civilizat, nu sa se imbolnaveasca de nervi pe o autostrada neterminata de ani de zile intre Bucuresti si Constanta de exemplu.
Daca ne mai gandim ca actualii guvernanti ar putea pierde si meciul cu profesorii (sanse mici dar nu trebuiesc anulate din start) exista riscul sa intervina si alte conflicte cu celelalte categorii sociale dezavantajate, care si-asa maraie destul de tare.
In aceste conditii mie imi vine greu sa cred ca din 2011 vom inregistra o crestere economica. Mai ales cand domnul spune ca trebuie incetinit ritmul salariilor bugetarilor, acestea urmand sa creasca mai incet decat rata inflatiei. Si acest lucru conteaza foarte mult, in Romania 51% din populatie inca lucreaza la stat. Asadar, ma indoiesc de o presupusa crestere economica ce ar urma sa se intample in 2011.
Stan Florentina la 6 Mai 2009, ora 13:25
Din pacate, va dau dreptate! Mi se pare cel mai realist comentariu. Tot din pacate, mi se pare o pierdere de timp, consum de energie si un efect negativ asupra psihicului...ma simt neputincioasa! Ce sa facem?
Vladut Neacsu la 6 Mai 2009, ora 22:44
Domnule Alexandru Radu sunteti informat gresit, din toate miliardele imprumutate de catre stat de la FMI, BERD etc. doar unul singur e destinat bancilor comerciale pentru creditare, asta scria tot intr-un articol de pe acest site.
Si chestia cu 51% din populatie lucreaza la stat e deplasata rau, asta ar insemna ca restul de 49% din populatie care lucreaza in privat si companiile ar plati, prin taxele catre stat, salariile celorlalti si investitile in infrastructura.
Valentin Stroia la 11 Mai 2009, ora 10:12
Cred ca ponderea celor care "lucreaza la stat" este corecta (sistemele functionarilor publici, sistemul educational,sistemul de sanatate, armata, cele doua politii, jandarmeria, pompierii, serviciile secrete, companii nationale, societati nationale, societati comerciale in care statul este actionar unic sau majoritar etc.). Toate celelalte observatii ale domnului Alexandru Radu sunt pertinente, personal imi permit o adaugire:
PLECATI DIN TARA ASTA CAT MAI PUTETI SI AVETI VARSTA CARE SA VA PERMITA ACEST LUCRU!
Este trist ca trebuie sa fac aceasta afirmatie dar, personal, cred ca suntem condamnati la ce este mai rau pentru un stat si o natiune!

  Inapoi la articolul Estimari sumbre de la FMI in ziua in care 5 mld. de euro au intrat in Romania

Setari Cookie-uri