Comentarii pe articolul Pensii private obligatorii: Randament mediu de 12,8% in primele 11 luni de activitate


pensii private ,minciuni private

Dragan Silvia la 7 Mai 2009, ora 13:55
Minciuna = am depus aproximativ 8 000 lei la o pensie privata timp de 4 ani si saptamana trecuta cand am reziliat contractul (din motive personale )mi s-a spus ca voi primi 5 300 lei (desi investitia a fost in bonuri de tezaur neriscante )
Nu mai inteleg nimic !
Sfatuitorul la 8 Mai 2009, ora 01:08
Asta pentru ca produsul de care vorbiti este o asigurare de viata cu capitalizare , NU O PENSIE PRIVATA. Probabil vi s-a vandut ca pensie privata, ceea ce e problema Dvs.

Sfatul 1: nu cumparati produse pe care nu le intelegeti.
Sfatul 2: daca totusi ajungeti sa cumparati produse pe care nu le intelegeti, puneti mana si intelegeti ce-i cu ele, cum functioneaza, in ce investeste produsul respectiv de economisire, ce orizont investitional are, etc.
2': fiind asigurare DE VIATA, rascumpararea ei dupa 4 ani si cand pietele financiare au ajuns la fundul sacului inseamna ca ati facut cea mai mare greseala din orice manual: ati marcat pierderea pe minimul pietei. Nu se face.
Sfatul 3: faceti diferenta dintre o pensie privata si o asigurare de viata. A le confunda este la fel de penibil cu a confunda creditul cu leasingul, pe motiv ca ambele "e cu rate".
Sfatul 4: daca nu stiti ce este o unitate de fond, cum functioneaza un fond de investitii si nici nu va documentati, FELICITARI! Va meritati pierderea marcata.
Sfatul 5: Diferenta dintre o asigurare de viata cu capitalizare / investitii (probabil unit-linked, dupa cum reiese din descrierea facuta) este ca la asigurarea de viata O PARTE DIN SUMELE DEPUSE MERG sa acopere riscul politei, adica pe cel de deces, si cealalta parte se investeste. Deci nu toate sumele platite se investesc.
Sfatul 6: Cititi contractul de asigurare / prospectul schemei de pensii atunci cand cumparati produsul! Documentati-va, e plin netul de surse decente de informare, nimeni nu s-a nascut destept.
... ar mai fi.
Pensiile private sunt toate PE PLUS, PE CASTIG. Minciunile sunt in capul Dvs.
Sfatuitorul la 9 Mai 2009, ora 15:02
PS la sfatul 5: probabil ca raportul acoperire risc - investire la polita de asigurare de care vorbim era de 50%-50% (jumate acopera riscul de deces, ca la o asigurare simpla, traditionala, de protectie si jumatate sunt investiti si capitalizati). In aceste conditii, cu o investitie de 4000 de lei in certificate de trezorerie ati avut un randament de vreo 6-7% pe an, net of fees.

  Inapoi la articolul Pensii private obligatorii: Randament mediu de 12,8% in primele 11 luni de activitate

Setari Cookie-uri