Comentarii pe articolul Patriciu: Piata imobiliara cade in fiecare zi, bursa isi va continua prabusirea


"cade" imobiliarul, Rompetrol construieste;cade bursa, Patriciu cumpara actiuni

Dan Dragomirescu la 20 Martie 2008, ora 03:33
"cade" imobiliarul, Rompetrol construieste;cade bursa, Patriciu cumpara actiuni
1) IMOBILIAR
Rompetrol va construi o clădire de birouri și apartamente de 200 milioane de euro

Dinu Patriciu a afirmat miercuri că a cumpărat un teren în spatele Casei Presei Libere pe care se va construi noul sediu al Rompetrol și 1.000 de apartamente, investiție care se ridică la 200 milioane euro.

Construcția va fi gata peste doi ani iar investiția se ridică la 200 milioane de euro și este realizată de compania Rompetrol împreună cu un fond imobiliar. Construcția efectivă a clădirii încă nu este începută, dar lucrarea este aprobată în stadiul PUD (Plan Urbanistic de Dezvoltare).

În clădirea de birouri își va avea sediul compania Rompetrol, însă vor exista spații de închiriere și pentru alte companii. Dinu Patriciu a declarat că cele 1000 de apartamete vor fi de vânzare.

Dinu Patriciu a mai spus că terenul aflat în spatele Casei Presei Libere are 150.000 metri pătrați și a fost cumpărat în anul 1991, dar că valoarea lui a crescut de atunci.

2) BURSA
Patriciu vrea sa intre intr-un fond de investitii in actiuni si real-estate

Rompetrol Holding, companie la care Dinu Patriciu detine 20% din actiuni, va fi principalul investitor al Tailwind Capital Management, un fond international de investitii. Acesta este primul fond de anvergura internationala care va administra in cea mai mare parte bani ai unor romani.


Pentru primul an, fondul isi propune sa stringa 300-600 de milioane de euro, bani care vor fi investiti atit in tara cit si afara. “Sper sa infiintez in urmatoarele luni o companie de administrare a investitiilor, Tailwind Capital Management, in care Rompetrol Holding va fi principalul investitor”, a declarat Obie Moore, fost managing partner al Casei de avocatura americane Salans in Romania si care va deveni CEO-ul Tailwind Capital Management.

Potrivit lui Moore, Tailwind va investi, printre altele, in actiuni, in hedge-fund-uri, in real estate, in energie alternativa si high-tech. “Fondul va combina in mod optim investitii in Romania cu alte investitii in tari din vestul Europei si se va baza pe cele mai bune practici de administrare a investitiilor."


  Inapoi la articolul Patriciu: Piata imobiliara cade in fiecare zi, bursa isi va continua prabusirea