Comentarii pe articolul Despre criza, imobiliare si bursa: Interviu cu un manager de cursa lunga


Despre avertismentele crizei

Virlan Constantin la 15 Mai 2009, ora 08:45
Despre avestismente, sau partea buna a crizei

La acest comentariu pertinent ce imi permit sa mai adaug
Pe langa redimensioanrea relatiilor financiare si alte observatii corecte in aceste comentarii despre cirza, ce se mai omite mereu sunt niste lucruri simple pe langa care trecem toti dar nu vrem sa le bagam in seama. Criza aceasta mai e are o ramificatie in criza a resurselor. Mai bine zis a modului cum se gestioneaza aceste resurse. Ma refer la resurse naturale strategice. Se abordeaza problema dintr-un punct de vedere al efectelor, adica al poluarii, al schimbarilor climatice, dar nu cred ca e suficient. Ar trebui o politica globala a resurselor. Criza economica (mai mult financiara) e doar un prim semnal O sa scapam de aceasta cu siguranta , dar mi-e teama ca vor veni alte crize pe care chiar daca le vom numi economice vor avea cu totul alte cauze, mai adanci .
Despre noi, ce pot sa spun .Chiar daca ne-a pus Dumnezeu mana in cap ( vezi ex. terenuri pregatite pentru o agricultura ecologica) noi nu stim cum sa scapam de apasarea acestei mane ceresti si sa ne tot laudam ca suntem liberi si facem ce vrem.
In schimb in lumea civilizata, in societatea de consum cum spuneam noi, se poate spune ca printre celelalte, una dintre cauzele acestei crize a fost campania anti-poluare, anti-incalizire globala. Poate gresesc dar tot mai multi oameni sensibilizati de aceste campanii incearca sa protejeze mediu si aceasta se vede in consumul pe care il fac (ex. cumpara mai putine masini, mai economice). Marile firme nu au fost pregatite pentru un astfel de consum ( vezi firmele auto) si abia acum se reorienteaza. Pe cand si la noi masuri care sa stimuleze cumpararea de automobile electrice ? Macar ca la Londra , de ex. In concluzie , o criza nu trebuie vazuta numai in miscarea si redimensionarea de valori finaciare ci si de alta natura. .Din pacate nu am nici un exemplu de alt stat care sa vrea sa se pregateasca pentru o astfel de criza.
Tudoran Constantin la 20 Mai 2009, ora 10:38
Draga domnule Varlan!
Eu as numi comentariul de-a dreptul IMPERTINENT! Cum sa isi permita domnul Popp sa dea lectii pietei? Aaaa... ca asa si-ar dori dansul sa mearga lucrurile... Piata insa stie mai bine. Adica noi. Si noi am hotarat. Nu vrem sa fim chiriasi. Si sa ne trezim in strada cand nu-i mai convine proprietarului sau ne trezim in somaj. Asa ca fie se pliaza pe ceea ce cere piata (locuinte ieftine, individuale, in proprietate) fie se apuca de alta afacere. Aud ca se vand bine rosiile si castravetii prin piete. Cum dansul are probabil destul teren...

  Inapoi la articolul Despre criza, imobiliare si bursa: Interviu cu un manager de cursa lunga

Setari Cookie-uri