Comentarii pe articolul Perdantii crizei Absolventii si tinerii fara experienta in munca


S-au mentinut afaceri puternice pe spatele angajatilor entry-level ... iar acum ...

Zaharia Radu la 18 Mai 2009, ora 09:24
""absolventii vor salarii care depasesc posibilitatea companiei, mai ales daca aceasta din urma a fost afectata de criza. s-a oprit "licitatia" candidatilor intre angajatori, fapt care a dus la umflarea artificiala a salariilor, pe criterii care nu aveau nimic in comun cu productivitatea. ""

in primul rand salariile de entry-level nu au fost niciodata "wow" ba mai mult angajatorii (ciar si multinationalele) ofereau pana acum un pachet salarial extrem de redus, necorespunzator cu efortul/volumul de munca pe care trebuie sa-l depuna un proaspat absolvent.

povestile conform carora proaspat absolventii erau angajati pe salarii extravagante tin doar de nepotismele specifice culturii organizationale companiilor respective. realitatea a fost mereu alta.

iar acum se urmareste cresterea profitului in majoritatea domeniilor cu minimizarea resurselor implicate - profitandu-se de actualul context si anume acela al recesiunii.

numeroase organizatii concediaza sub falsul pretext al recesiunii economice care le afecteaza cand de fapt realitatea este cu totul alta. se urmareste profitarea de aceasta situatie economica nefasta (care a devenit inamicul public numarul 1) cu scopul evident de crestere exponentiala a profitului.

din pacate victimele sunt tinerii si proaspat absolventii dar tot victime sunt si angajatii ramasi in continuare in organizati (supravietuitorii valurilor de concedieri) care trebuie sa munceasca de 2 sau de 3 ori mai mult decat pana acum si nu pe acelasi salariu, ci din contra pe un salariu micsorat, in unele cazuri cu pana la 50%.


radu z.

  Inapoi la articolul Perdantii crizei Absolventii si tinerii fara experienta in munca

Setari Cookie-uri