Comentarii pe articolul Petrom aloca 2,3 mil. euro studiilor de fezabilitate pentru energie alternativa


Petrom investeste in biogaz prin compania Archea Biogas NV

Rodica Dina la 19 Mai 2009, ora 19:50
Petrom investeste in productia de biogas prin Archea Biogas NV

Petrom are doar licente de productie si distributie si ii trebuie si licenta de furnizare pentru a se pregati de punerea in functi a centralei de 860 MW de la Petrobrazi. Consortiul General Electric va construi si va livra la cheie, pana in septembrie 2011, centrala in cauza, care va folosi drept combustibil gazele. Compania deruleaza in prezent un studiu de fezabilitate pentru alta centrala electrica, bazata pe tehnologia combustiei de oxigen situata la zacamantul Turnu. Petrom vrea sa intre si pe piata energiei de Biogaz. Compania Petrom va dezvolta in parteneriat cu Arche Biogas NV pana in anul 2011 zece centrale de biogaz in Romania. Compania Petrom a semnat contracte de colaborare sa dezvolte proiectele in joint-venture cu compania Archea Biogas NVin valoare de 20 mil. euro. Prin Archea Biogas NV am gasit un partener cu care dorim sa realizam si reabilitarea conductelor de gaze aflate in incintele Petrom. Ca executor de instalatii si conducte necesare utilitatilor noastre, divizia Archea ME-LE Anlagenbau GmbH din Germania are o experienta vasta acumulata in trecut. In viitorul apropiat vom majora pachetul de actiuni la Archea Biogas NV pentru a sublinia intentia noastra de colaborare pe termen lung cu partenerul nostru pentru productia de biogaz in Romania.
Compania Petrom estimeaza pentru acest an un profit net de 1,11 mld.lei (255 mil. euro), cu 8,6% mai mare fata de castigul din 2008.

Comunicat de presa
Rodica Dina
Investors Relations

239 Calea Dorobantilor
District 1, zip code 010567
Bucharest, Romania
Birul De Presa - Petrom S.A. la 2 Iunie 2009, ora 10:28
In perioada 18-20 mai 2009 a fost postat sub forma unor comentarii anonime la anumite articole prezentate pe website-urile unor publicatii sau website-uri de stiri un text ce prezenta incheierea unui parteneriat intre Petrom si Archea Biogas NV. La finalul respectivului text a fost adaugata mentiunea "Comunicat de presa" si au fost folosite date de contact copiate de pe website-ul companiei, sectiunea Investor Relations. Petrom doreste sa atraga atentia ca aceasta informatie este complet neintemeiata, fiind generata si postata in mod abuziv. Pentru a fi evitate posibile interpretari sau preluari eronate, compania a solicitat eliminarea acestor comentarii si publicarea acestei dezmintiri.

  Inapoi la articolul Petrom aloca 2,3 mil. euro studiilor de fezabilitate pentru energie alternativa

Setari Cookie-uri