Comentarii pe articolul Patriciu: Piata imobiliara cade in fiecare zi, bursa isi va continua prabusirea


DETALII

Vasile Calin la 20 Martie 2008, ora 17:22
DETALII
Dinu Patriciu nu spune ce spune si nu face ce face de destept ce este . Asta nu inseamna ca este prost dar a stiut din strabuni care este tabara castigatorilor .


Sa urmarim scurta istorioara din timpul razboaielor napoleoniene : Englezii i-au batut pe francezi si s-au pus pe baut. Nu au trimis stirea in Anglia. Atunci, Rothschild care avea o posta privata, si-a trimis un informator in Anglia care a spus ca Anglia a pierdut. Bursa s-a prabusit, Rothschild a cumparat tot, dupa trei-patru zile soldatii englezi s-au trezit din baut si au trimis vestea buna. Rothschild a vindut si a castigat enorm . Desigur , acesta este un eveniment cunoscut publicului , cum a fost si lovitura lui Soros la Bank Of England in 1992 ( si acesta are stranse legaturi cu Rockefeller ) , dar de obicei nu se afla nimic de catre populatie . E domeniul lor , sunt jocurile lor , sunt regulile lor .

OBSERVATIE :

De foarte mult timp , observam ca toate crizele mondiale financiare sau razboaie nu i-au afectat pe PAPUSARI . Din contra , TOTI s-au superimbogatit de pe urma lor ...

Cine are minte de inteles , sa inteleaga ...

Sa vedem acum un crampei din activitatea ROTHCHILDS in Romania :

Dupa rezultatele pe care le-am obtinut in urma investitiilor din Budapesta si Bratislava, am decis sa investim si in potentialul pietei romanesti. Familia ROTHCHILDS va investi si direct in proiectul Esplanada City Center, pe langa investitia pe care a facut-o in TRIGRANIT , a declarat Nathaniel Rothschild, unul dintre actionarii principali ai Trigranit.
Compania multinationala Trigranit a anuntat realizarea unor investitii imobiliare de pana la 1,5 miliarde de euro pe piata romaneasca, devenind astfel cel mai important investitor si developer care activeaza in Romania.

TriGranit este activ in zece tari din regiunea Europei Centrale si de Est, concentrandu-se asupra pietelor din Polonia si Romania. In curand va demara un proiect important in Ljubljana, care va deveni unul dintre simbolurile companiei. Reprezentantii TriGranit au declarat ca pietele bulgara si romaneasca cunosc un ritm mult mai rapid de dezvoltare decat au cunoscut pietele maghiara, slovaca si poloneza

Compania imobiliara Trigranit, unul dintre cei mai mari dezvoltatori din Europa Centrala si de Est, a incheiat negocierile cu Ministerul Dezvoltarii pentru realizarea proiectului Esplanada din Capitala, care va fi realizat in urma unei investitii de circa 800 mil. euro, dupa trei ani de la inceperea discutiilor.


"Negocierea proiectului cu Ministerul Dezvoltarii s-a incheiat. Contractul negociat se afla in faza de avizare la Ministerul Justitiei si Ministerul Economiei si Finantelor. Dupa finalizarea acestor proceduri , putem spera la semnarea acestui contract", a declarat pentru ZF Dan Ghibernea, country manager al companiei Trigranit. Potrivit lui, s-a facut un pas important pentru realizarea proiectului, dar este dintr-un sir mai lung de demersuri care trebuie urmate.


"Faptul ca s-au incheiat negocierile cu Ministerul Dezvoltatrii inseamna ca mai este o chestiune de cateva saptamani pana va fi semnat contractul. Imediat dupa ce va semna Ministerul Dezvoltarii, vom prelua managementul proiectului la primarie", spune Adriean Videanu, primarul Capitalei.


Fam. Rothschild este deosebit de activa in Romania , atat prin patrunderea pe piata a ABN AMRO Rothschild dar si prin achizitii sau implicare in privatizari strategice sau importante : BCR- Erste Bank , Banca Ion Tiriac - HVB Bank , Romportmet - Mittal Steel , Petrom , Alro , Azomures , Arctic Arcelik , Luxten , Terapia Advent , Enel - Distrigaz Sud si Nord , ultimele filiale Electrica , Trigranit , Esplanada City Center , dezvoltatorul Planorama , Asiban . Interesanta este numirea in compania d-nului Patriciu ca director general executiv a americanului John H. Works, licentiat in drept, specialistul in investment banking al bancilor J.P. Morgan si ABN AMRO Rothschild.

Intr-o emisiune la Antena 3 , d-nii Patriciu si Voiculescu , umar langa umar , ne explicau cum e cu UE si globalizarea .

Spuneau dansii ca Romania se dezvolta intr-un cadru prestabilit . De la cata miere sa produca si pana la cat turism sa faca . Radeau de cei ce-si fac planuri pentru dezvoltarea Romaniei pe urmatorii 30 de ani in conditiile in care planurile au fost deja facute .

Le sugerau celor cu mari lichiditati sa nu investeasca in aceasta perioada

Este evident ca in 90 , cand masele erau aburite ca se cauta varianta optima pentru Romania , de la democratia originala si pana la modelul suedez , unii stiau sau cel putin banuiau care va fi cursul evenimentelor . Iar acestia faceau parte din anumite structuri economice sau ale securitatii sau ale CASTEI ( cum ar fi Brucan ) .

In februarie , Patriciu sustine ca vom asista la caderea imobiliarului dupa cum asistam, deja, de fapt, la fenomenele premergatoare. Unul dintrea acestea este blocarea pietei. Vanzatorii tin la pret, iar cumparatorii nu mai cumpara, ceea ce face ca numarul tranzactiilor sa scada vertiginos. Acesta este primul mod de manifestare a unei crize imobiliare'.

Intelegeti ce vrea sa zica d-nul Patriciu ? In aceste conditii sa vedem ce altceva mai face in Romania cea mai importanta familie de PAPUSARI , anume Rothschild :


La Compagnie Financiere Edmond de Rothschild Banque va prelua, prin intermediul unui fond de investitii, 60% dintr-o firma de dezvoltare imobiliara din Romania, detinuta, in parte, de doi oameni de afaceri israelieni, care sunt implicati in constructia proiectului Planorama din Bucuresti.

Contractul pentru realizarea proiectului imobiliar Esplanada din zona centrala a Bucurestiului ar putea fi aprobat pana la sfarsitul anului, iar lucrarile de constructie vor incepe in 2009

Din pacate, sunt revendicari de terenuri care intarzie inceperea lucrarilor. Constructia efectiva ar putea incepe peste doi ani, dar termenul depinde foarte mult de rezolvarea acestor probleme, a afirmat ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely in octombrie 2007 .

Mai zice d-nul Patriciu : Simpatia se bazeaza pe ceea ce pot face pentru a servi interesul national, iar interesul national este suma intereselor individuale, este suma intereselor cetatenilor si corporatiilor. Daca sunt in stare sa inteleaga asta, probabil, imi pot fi simpatici. Altfel nu .

Deci interesele dansului nu se rezuma strict la PNL ci la cei ce inteleg cum este mersul si din cotro bate vantul . Iar vantul bate dinspre banci finante petrol . Iar legea in domeniul acesta o fac cei ca Rothschild , J.P. Morgan sau Rockefeller ( care au relatii cu primii de peste 100 de ani ) .

Sa ne intrebam de ce vrea d-nul Patriciu privatizarea Romgaz ?

In decembrie directorul general al Romgaz Alexa Iakab a declarat ca societatea este in negocieri cu doua mari companii iar incheirea unor acorduri ar insemna extinderea Romgaz pe pietele externe. In luna noiembrie, directorul de dezvoltare al Romgaz, Gheorghe Radu declara ca Romgaz si Gazprom vor relua discutiile pe marginea colaborarii in proiectul depozitului de gaze de la Roman-Margineni la mijlocul anului acesta , dupa finalizarea studiului de fezabilitate al acestei capacitati.


In februarie Patriciu zice :

Daca cele peste doua sute de licente de productie pe care le are Romgazul ar fi scoase la licitatie si vindute catre zeci de competitori privati, NU ROMANI NEAPARAT , CI DIN INDUSTRIA ASTA GLOBALA care este cea a gazului, atunci am avea sansa sa devenim un depozit de gaze pentru toata Europa Centrala si de Est, a spus Patriciu. Acesta a mai precizat ca-l considera pe producatorul din Medias o companie mica in raport cu industria petrolului care nu este capabila sa creasca si nici sa realizeze investitii semnificative. Si mai zicea ca are si pierderi .



Alexa Iakab ii da replica :

Trebuie sa inteleaga ca nu se mai pot cumpara companii de stat pe nimic cum se facea odata. Inteleg ca doreste, el si altii, sa puna mina pe zacamintele Romgaz, insa va intelege ca societatea asta e o nuca tare


Consortii si firme interesate sa preia Romgaz

Lazard Freres

Morgan Stanley

JP Morgan/ING Bank N.V.

ABN Amro

Citigroup

Goldman Sachs


Tot ce a insemnat sector energetic in Romania a avut o singura destinatie , si pe ea nu scria Moscova . Singura exceptie pare a fi Rompetrol . Dar despre ce inseamna de fapt Kazahstanul , ce relatii au ei cu SUA si megacompaniile americano-britanice si ce joc a facut familia conducatoare din acea tara in relatiile cu SUA si Rusia , voi vorbi alta data . Deci chestia ca Patriciu se uita la Moscova eu n-o cred .

http://saccsiv.weblog.ro/







  Inapoi la articolul Patriciu: Piata imobiliara cade in fiecare zi, bursa isi va continua prabusirea

Setari Cookie-uri