Comentarii pe articolul Dilema crizei: Ce este mai rau a trecut sau abia urmeaza?


Cine are dreptate

Neuron la 22 Mai 2009, ora 06:35
Cand economia romaneasca va semana cu cea americana si va avea acelasi grad de dezvoltare, Stiglitz o sa aiba dreptate.
Cristian Marinescu la 22 Mai 2009, ora 14:51
Cred ca cei doi se refera la lucruri diferite.Isarescu vrea sa spuna ca din punct de vedere al scaderilor pe pietele financiare lucurile s-au potolit, iar Stiglitz cred ca se refera la economia reala.Intotdeauna exista un decalaj intre cum reationeaza sistemul financiar si transmiterea acestei reactii in planul economiei reale.

O sa treaca cel putin cateva luni pana cand increderea va reveni si pe pietele reale si oamenii vor avea din nou curaj sa se imprumute, iar comenzile pentru firmele din productie vor incepe sa isi revina.Iar somajul s-ar putea sa creasca pana si inclusiv in acel moment.

Deci noi, ca simpli cetateni, inca vom mai fi afectati si, intr-advear, s-ar putea ca somajul sa NU fi atins inca maximul.
Batinas Ladislau la 22 Mai 2009, ora 18:33
Bancile nu au certitudinea capacitatii de rambursare a creditelor din venituri , atita timp cat se vorbeste de reduceri salariale si concedieri. bancile isi bat joc de creditarile fata de IMM uri, persoane fizice, guvernul vorbeste de impozitari suplimentare etc..... adica subscriu la ideea ca bancile vor acorda credit putine si doar la cei cu venituri mari. ori ce s-a intimplat in ultimii doi ani se datoreaza creditarilor si a circulatiei facile a banilor.e mult de spus si mai mult de facut......
Cringus Craciuna la 24 Mai 2009, ora 07:43
Nu trebuie sa ne imbatam cu apa rece. Adevarul este undeva la mijloc. Domnul Isarescu are niste merite de necontestat, iar prudenta si incercarea de a ne face usor mai optimisti in fata unor lucruri grave, merita apreciata.
Stefan Maria la 25 Mai 2009, ora 22:20
Criza a fost produsa.. e clar

  Inapoi la articolul Dilema crizei: Ce este mai rau a trecut sau abia urmeaza?

Setari Cookie-uri