Comentarii pe articolul Oficialii Fed, rezervati in privinta stabilizarii economiei SUA


Greșeală de strategie

Vezureanu Daniel la 22 Mai 2009, ora 19:58
De la data intrării în discuție a crizei SUA și ulterior mondiale,ce se întrevedea ca un asfințit de soare, mai marii lumii nu au considerat că este treaba lor să intervină și au lăsat mediul de afaceri și economic să cearnă în continuare.
Bancherii nu au luat, nici atunci și nici acum în al 12 ceas o hotărâre fermă în ceeace prvește riscul de investiții, mai exact nu își asumă nimeni responsabilitatea unei idei de salvare a omenirii. Toți marii bancheri vin cu mai multe soluții de redresare învechite și care în actuala criză nu își găsesc corespondent. De ce ? Toate analizele se raportează, dacă nu mă înșel, la crizele economice trecute când toate canalele de informații și de verificare erau cu mult subdezvolatate ( antice ) celor de azi, dar azi nu mai este cum a fost ieri . Sfatul meu dacă îl ascultă cineva este acela:
- nu trebuie să se mai lase în derivă piața economiei americane în ideeea că se autoreglează, mai exact cine are bani de investit investește cine nu dispare, pentru că și acei care au bani până când vor mai cumpăra dacă în viitorul apropiat nu întrevăd un cumpărător. Argumentul este acela că trebuie implicați toți factorii de decizie la nivel național și luate măsuri îm ceeace privește sprijinirea cetățenilor pentru evitarea colapsului psihologic în rândul populației prin instituirea unor măsuri de siguranță națională cu privire la executările bancare. Bancherii nu înțeleg că dacă nu mai au marfă de vânzare trebuie să producă la cerința clientului ca și în orice activitate comercială, pentru că marfa lor este moneda investită și nu cea recuperată cu minus și fără profit. Statele Unite ale Americii trebuie să nu mai împrumute băncile, pentru că ele au bani au marfă de vânzare, trebuie să împrumute și să sprijine mediul de afaceri de la al mai mic până la cea mai mare multinațională și populația prin măsuri de obligare a băncilor pentru acordarea unor termene de grație intermediare la creditele existente și la cele viitoare de la data acordării. Menținerea unor dobânzi ce nu trebuie să depășeascăm pe cele existente, la data declanșerii crizei, pentru o perioadă de minim 5 ani.
Cu privire la termenele de grație intermediare eu consider ca o soluție viabilă următorul scenariul: prin acceptarea băncilor a unei amânari a plăților ratelor și acceptarea ca până la reluarea plăților de către împrumutat acesta să plătească doar o valoare de administrare a contului, ce trebuie să fie suportată de către stat ca ajutor, până la reluarea plăților de către aceștia ca urmare a redresării companiei la care lucreaza sau schimbarea locului de muncă unde este cazul, pentru cetățeni, iar pentru companii până la redresarea acesteia și reluarea activității economice cu o profitabilitate minimă de 10% pe an conform bilanțurilor anuale. Toate aceste se pot realiza dacă statul se implică și supraveghează tot printr-un decret de stare de necesitate. Problema cea mai mare cred că este aceea că americanii nu înțeleg ca statul ă le dicteze, dar asta este ultima soluție pentru ca totul să nu se agraveze și mai rău.
În ceeace privește opinia mea despre redresarea economică a României, într-o altă intervenție viitoare.
Vă salut, pe toți și afaceri bune!

  Inapoi la articolul Oficialii Fed, rezervati in privinta stabilizarii economiei SUA

Setari Cookie-uri