Comentarii pe articolul Ce presupune contractul de fidelitate pentru angajati si angajatori


Cititi Codul Muncii din aceasta era prin care trece Romania!

Casapu Ana la 26 Mai 2009, ora 14:14
ANGAJAM PERSONAL,IL CALIFICAM LA LOCUL DE MUNCA,AVEM SI PIERDERI CACI ESTE NEPREGATIT LA INCEPUT,IAR CAND STIE CATE CEVA,I-SI FACE O FIRMULITA SI IESE PE PIATA IN ZONA UNDE A FOST INSTRUIT DE TINE,LA CLIENTII PE CARE I-AI ALOCAT SI VINDE PE FIRMA SA FARA SA ANUNTE CLIENTII DE ASTA.eSTE SABOTAJ SAU NU?cUM SANCTIONEAZA CODUL MUNCII ASTA?
ANGAJATUL ARE DREPTURI MAI MULTE DECAT ANGAJATORUL SI I-SI PERMITE SA SABOTEZE FIRMA CARE L-A FORMAT,SA SE"IMPRUMUTE"DIN BANII FIRMEI(VEZI FURT) SI SA-I INAPOIEZE DOAR CAND ESTE PUS IN FATA UNUI DOSAR PENAL,SAMD.
pE ANGAJATOR,CEL CARE I-SI INVESTESTE TOT CE ARE INTR-O COMPANIE,I-SI GAJEAZA CASA,MASINA,ETC.SA ACHIZITIONEZE CELE NECESARE BUNEI DESFASURARI A COMPANIEI,NU IL APARA LA ACEASTA ORA NIMENI,DIN PACATE.DOAR ESTE JECMANIT CU ZECI DE IMPOZITE SI AMENZI PENTRU SITUATII UNEORI UTOPICE.
Talpos Ramona la 26 Mai 2009, ora 20:22
Eu zic sa nu ne hazardam cu afirmatii de acest gen.
Sa ne referim strict la literal legii! Asta nu presupune numai prevederile Codului Muncii ci si al Contractului Colectiv de Munca adoptat la nivel national.
Pe de alta parte, cred ca suntem departe de realitatea in care angajatul saboteaza compania (mai ales daca este o mltinationala). In majoritatea cazurilor, este exact invers.
Dorin la 26 Mai 2009, ora 22:04
Buna seara!
sunt de acord cu o parte din comentariile dumneavoastra. Mai exact cu cele referitoare la zecile de taxe pe care o companie este nevoita sa le plateasca unui sistem(STAT) care...este incapabil sa ofere, la schimb, vre-o facilitate!
in ceea ce priveste partea cu angajatii dati-mi voie sa nu fiu de acord. Orice companie noua poate fi catalogata drept..."o firmulita". orice angajat (asa cum si dumneavoastra ati fost) are dreptul sa spere la mai bine si, intr-o buna zi, bazandu-se pe experienta acumulata sa-si deschida propria firma!
NU este exclus ca acesti angajati de care dumneavoastra voribiti in termeni atat de DURI sa reuseasca in afaceri mai bine decat fostul "Stapan". NU am folosit intamplator acest termen: STAPAN!!!
Avem nevoie de foarte mult timp pana vom reusi sa intelegem ca titulatura de "patron" nu confera drepturi de viata si de moarte asupra angajatilor! Mai avem foarte multe de invatat pana vom reusi sa "instruim personalul la locul de munca".
Atata timp cat investitiile in "resursa umana" reprezinta doar un motiv de fanfaronada in fata prietenilor posesori de masini luxoase, atata timp cat subiectele de genul " a venit si timpul nostru sa calarim angajatii" vor mai fi de actualitate....nu trebuie sa va mire ca...acesti sclavi incearca sa va fure sau..pleaca sa-si deschida propria "firmulita".

Apropoo de firmulite: progresul statelor din jurul nostru se bazeaza tocmai pe aceste.."firmulite" care...reprezinta in totalitatea lor..patura de mijloc!!

Cred ca este deosebit de important sa invatam sa fim: investitori, manageri, angajati si...abia dupa putem sa acuzam!

O seara placuta!

  Inapoi la articolul Ce presupune contractul de fidelitate pentru angajati si angajatori

Setari Cookie-uri