Comentarii pe articolul Salariul mediu net a crescut la 336 euro. Cele mai mici lefuri, in HoReCa


Cele mai mici lefuri

Mircea Constantinescu la 4 Iunie 2009, ora 11:09
Nu este devarat si in metalurgie salariile sunt la fel de mici ,chiar daca media este mai mare deoarece foarte multi cei care nu lucreaza direct in productie maresc salariile celor angajati .Au ramas de rusine salariile mai ales cele din conditii speciale deoarece acum cam toti muncitorii vor sa iasa la pensii deoarece pensia este mai mare decat salariul!Numai la noi se poate asa cevaAcum criza ne-a adus in sapa de lemn iar guvernantii ajuta sa rupa sapa!De luna aceasta in urma ordonantei de guvern se mai dau si zile cu 70%.Alta modalitate de ajutorare nu au gasit decat sa trimita oamenii acasa!Bravo lor au numai specialisti!!!!!!!!!!!!!!!Daca asa ajuta econommia mai degraba sa se ocupe de altceva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!oare chiar nimeni nu mai are nimic de facut in tara aceasta?Ar trbiu ca cei din redactia dumneavoastra sa-i cheme pe cei din guvern si sa le predea lectii de economie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Si de ceea ce pot face pentru a iesi din criza care este din ce in ce mai rea pentru noi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stefan-Adrian Secico la 4 Iunie 2009, ora 14:02
Domnilor,eu lucrez in comert si pot sa va confirm ca aici e dezastru!
Daca acum 7-8 ani programul unui magazin de electronice si electrocasnice(specificul meu) era ceva de genul zilnic 9-18,sau 10-19,sambata 9-14,iar duminica inchis,acum s-a ajuns la program de genul zinic 8(9)-21(22),inclusiv sambata si duminica.
Daca magazinul este intr-un hypermarket care are program si noaptea,atunci si magazinul respectiv va fi deschis pana la ce ora "vrea muschii" nu-stiu-cui sef,chiar daca e deschis degeaba si nu se fac vanzari.
In comert nu exista zile libere de Craciun,Anul Nou,Paste sau alte sarbatori asa-zis legale,iar daca paranoia si lacomia patronilor va mai continua,in curand se va lucra non-stop,chiar si in noaptea de Craciun,de Anul Nou sau de Paste.
Despre salarii,ce sa mai zic?
Majoritatea angajatilor din comertul en-detail au salariul minim pe economie,din care li se mai retine si acea "garantie materila" si mai platesc si lipsurile de la inventare,chiar daca nu e din vina lor.
Ce se intampla in Romania nu e capitalism,e SCLAVAGISM,e BATAIE DE JOC la adresa marii majoritati a angajatilor.
Iar acum ne mai cheama si la vot,sa-i votam si sa-i trimitem sa mai "suga" bani gramada si de la Parlamentul European,nu destul au furat in Romania!
Sa le fie rusine,iar din banii care ii fura de la angajatii lor, sa dea D-zeu sa-si cumpere medicamente!
Dumitriu Elena la 5 Iunie 2009, ora 08:38
Corect domnule Adrian, si eu lucrez in comert si aveti perfecta dreptate!
Intr-adevar avem un stat sclavagist, am crezut ca sunt singura care spune lucrul acesta, dar ma bucur ca si alti romani simt si gandesc ca mine.
Toate cele bune !
Ionescu Claudiu la 5 Iunie 2009, ora 10:07
Pentru Stefan. este in p[rimul rand vina celor care ar trebui sa tina lucrurile in frau. Controalele care se fac sunt doar de ochii lumii. Se dau amenzi de 15-20 de mil vechi. Asta avand in vedere ca eu lucrez la o brutarie care are un profit lunat de aprox 400 de mil lei vechi. Deci o amenda din asta e floare la ureche pentru un patron. la noi se lucreaza 24 din 24 . Angajatul are 3 libere pe luna, fara sporuri pentru zilele lucrate in plus de la cele 22-23 de porsturi obligatorii intr-o luna pana la 28. 5 posturi in plus la care nu conteaza ca angajatul nu castiga nimic pe zilele astea. nici macar sporul pentru zilele de noapte nu este platit. Nu vb ca se lucreaza sambata duminica. Nici sarbatorile legale nu sunt respectate. Si asta pentru ca nimeni nu ii ia la intrebari. Si nu e singura firma care face treaba asta.
Podasca Vasile la 6 Iunie 2009, ora 17:24
Unii se pare ca n-au inteles ce inseamna capitalism.

Pe de alta parte salariile mici din HORECA sunt compensate de bacsisuri.
Stoica Ilie la 7 Iunie 2009, ora 08:49
Aveti dreptate toti si ce facem? putem sa ne plangem aici toata ziua ca nimeni nu ia in considerare necazurile noastre, politicienii nu vor decat vot si beneficii enorm de mari, guvernul este neputincios, toti mai marii fura pe capete si asa se fac averi de milioane de euro, iar noi cei care suferim, o sa suferim incontinuare ca nimeni nu va face nimic...
Stefan-Adrian Secico la 7 Iunie 2009, ora 10:06
Domnule Podasca,nu am inteles la cine si la ce va refereati cand afirmati" Unii se pare ca n-au inteles ce inseamna capitalism."
Inteleg ca d-voastra ati inteles,asa ca va rog sa ne "luminiati" si pe noi cei mai slab pregatiti.

  Inapoi la articolul Salariul mediu net a crescut la 336 euro. Cele mai mici lefuri, in HoReCa

Setari Cookie-uri