Comentarii pe articolul China refuza importurile marca Renault


comentariu

Jan Sehob la 12 Iunie 2009, ora 09:54


Se pare ca stiu ce vor.Nu pot fi obligati sa importe toate marcile de automobile existente.Dupa cate am auzit isi dezvolta si propria industrie auto.
Doru Stoica la 14 Iunie 2009, ora 11:09
Este corect. Au niste legi speciale prin care isi protejeaza atat piata cat si producatorii locali. Numai ca daca la ei in tara sunt protectionisti, cand e vorba de intrarea lor pe piete externe cer libera intrare. Si se pare ca acum sunt pe val. Vom vedea mai incolo ce va fi. Poate se sparge balonul, poate se umfla mai tare.
Revenind la Renault, eu cred ca e si o lucratura acolo. Or fi si probleme de calitate-piata chineza nu mai este ce a fost acum 10-15 ani, dar totusi Renault face masini de mai mult de 100 de ani. Mai e altceva la mijloc.Toti producatorii sun prezenti pe piata chineza, si chiar daca e o piata mare, este totusi criza. Cineva trebuie sa o dea in bara. Piata chineza cere poate 10 milioane de vehicule anual. Cine nu e prezent pe piata chineza nu exista.Nivelul vanzarilor Renault in China este probabil sub 50000 unitati, fata de 3milioane si ceva cat produce Renault-dar poate VW sau alt producator nu se bucura ca Renault produce si vinde in Rusia la greu, si de la Rusia la China drumul poate fi si lung si scurt. Depinde cine te ajuta pe drum.
Sunt totusi simple speculatii de ale mele.

  Inapoi la articolul China refuza importurile marca Renault

Setari Cookie-uri