Comentarii pe articolul Mini porturi si plaja in Delta


Parerea mea este ca zona protejata din Delta ar trebui sa ramana protejata

Blejeru Oana la 13 Iunie 2009, ora 16:17
Tuturor ne place Delta, dar nu toti simtim nevoia sa vorbim despre asta. Daca ar fi prea multe miniporturi si ar trece oricine cu barca de la Mamaia la Sulina, ma tem ca si singura noastra portiune protejata de litoral ar fi vandalizata.
Mai normal mi se pare introducerea unei linii de autobuz intre Sulina si Sfantu Gheorghe, pe drumul despre care am aflat numai intamplator de pe internet; dar am toata nadejdea in succesul doamnei Udrea!
Paula Grigoras la 30 Iunie 2009, ora 17:03
Am urmarit cu un foarte mare interes acest articol intrucat sunt din aceasta zona si am tot asteptat o initiativa de acest gen de ceva ani incoace, de cand am inceput sa inteleg si sa cunosc ce potential extraordinar are aceasta parte a tarii noastre pe care natura ne-a daruit-o cu atata desavarsire. Nu spune nimeni ca printr-o plaja sau prin construirea a 2 porturi vom distruge rezervatia Deltei Dunarii. Dimpotriva se poate realiza turism si avand respect pentru desavarsita bogatie a acestei zone. Am urmarit orasul crescand sub ochii mei in ultimii ani si am vazut an de an tot mai multe nave de croaziera in portul Tulcea si tot mai multe grupuri de turisti pe faleza orasului. Dar nu pot sa nu regret ca sunt atat de putine magazine de suveniruri, atat de putine restaurante cu specific pescaresc, sau poate doar romanesc, ca faleza nu e atat de primitoare. Ca nu exista decat cateva posibilitati de a vizita delta cu un vas mai mic, dar care sa te poata purta pe canale , acolo unde natura te impresioneaza cel mai tare. Regret in continuare ca noi, romanii, nu stim sa facem tursim de calitate, nu stim sa valorificam ceea ce avem. Exista pe langa bogatia deltei si cateva obiective istorice in apropierea orasului, de asemeni s-ar putea organiza diverse concursuri sportive acvatice. De ceva ani inca astept un proiect de dezvoltare al orasului Sulina si a localitatii Sf. Gheorghe care au un potential extraordinar prin pozitia lor la confluenta dintre Dunare si Marea Neagra, oferind posibilitatea atat de a te bucura de apa marii si de plaja salbatica dar si de pescuit sau pur si simplu de plimbari pe canalele deltei. Dar totusi ce posibilitati de cazare se pot oferi unor turisti straini in acele parti? Ce mijloace de transport le pot facilita accesul? Ce alte atractii mai pot avea in acea zona in afara de cele deja mentionate? Ce siguranta din punct de vedere sanitar si medical li se ofera? Sunt foarte multe probleme la care s-ar putea gasi solutii si astfel Delta ar putea deveni o destinatie turistica extraordinara. Dar va mai atrag atentia asupra unui alt fapt care poate nu e cunoscut de multa lume. Stiti cate trenuri asigura legatura Bucuresti- Tulcea? Care este categoria acestora si durata medie a unei calatorii pe o distanta de aprox 370 km? Ei bine, nu exista nici un tren direct Bucuresti- Tulcea, ci doar cu legatura din Medgidia, de unde turistul poate lua personalul si ajunge la destinatie dupa o calatorie de mai bine de 10 ore. Este o zona cu un potential foarte mare ce nu este valorificat la adevarata lui valoare. Nu exista programe de dezvoltare eficienta in aceasta zona si este o reala pierdere pentru turismul Romaniei.

  Inapoi la articolul Mini porturi si plaja in Delta

Setari Cookie-uri