Comentarii pe articolul Top 10 joburi de recesiune


Dezinformare!

Stefan-Adrian Secico la 23 Iunie 2009, ora 14:37
Salariile angajatilor in vanzari variaza in functie de dimensiunea firmei, de domeniul de activitate si de valoarea vanzarilor, din care angajatul are dreptul la un comision inainte stabilit. In linii mari, remuneratia variaza intre 500-600 de euro net pe luna pentru agentii de vanzari si poate ajunge la 2.500 de euro pe luna pentru posturile cu acoperire regionala sau nationala, afirma Ciortea.

Ce spune acest domn Ciortea denota ca ori habar nu are ce salarii sunt in comert(vanzari),ori stie,dar dezinformeaza intentionat pe cei ce nu stiu,facand asemenea afirmatii.
Din proprie experienta si din interiorul unei firme mari cu profil de vanzari,pot afirma cu certitudine ca salariul celei mai prost platite job-uri(agentii,consultantii sau asistentii de vanzari) din vanzari e departe de 5-600 de euro pe luna,mai exact ajunge foarte rar la cifrele astea,majoritatea fiind in jur de 300 de euro.
De fapt nu m-ar mira sa nu stie ce vorbeste,pt ca foarte multa lume nu stie situatia reala din comertul romanesc si foarte multi au impresia ca daca un agent de vanzari e imbracat in costum si conduce o masina straina(cel mai ades a firmei),au deci impresia(gresita) ca in vanzari se castiga foarte bine.
Nimic mai fals!
Cum poate spune ca salariul unui agent de vanzari incepe de la 22 de milioane net pe luna?!
Comertul a fost si inca este Cenusareasa economiei nationale,oamenilor din comert li se cere enorm si li se ofera foarte putin,mai exact primesc resturile de la masa patronilor care si-au facut averi imense pe seama muncii,timpului,nervilor si sanatatii angajatilor.
Popa Marcel-Gabriel la 23 Iunie 2009, ora 16:50
si eu lucrez in vanzari de 3 ani,,, si ii dau perfecta dreptate domnului de mai sus....
Toth Adrian la 23 Iunie 2009, ora 17:25
ASA ESTE SALARIILE AGENTIILOR DE VANZARI SUNT FOARTE MICI DE OBICEI UNUL FIX SIMBOLIC DE GENUL 600 RON SI RESTUL COMISION DIN VANZARI CARE SUNT ACORDATE CU ZAGARCENIE SI TARGETURI GREU DE ATINS .
Stoica Constantin la 23 Iunie 2009, ora 18:41
Fara suparare, daca ati fi fost putin atenti, in articol nu se mentioneaza ca nivelul salariilor in vanzari este intre 500 si 600 euro. Este vorba despre nivelul remuneratiilor care inseamna ca salariul + comisionul unui agent de vanzari ajunge la 500-600 euro net, lunar.

Acest lucru este real, este un minim rezonabil de castig si pentru tine si pentru firma. De altfel, daca vrei sa lucrezi in vanzari, nimeni nu te tine in firma daca iti doresti sa castigi doar partea fixa (salariul).

Spre stiinta celor care au afaceri si vor ca acestea sa fie prospere, iar ei, patronii, vor sa devina si milionari. Un astfel de patron isi creeaza o echipa de oameni pentru vanzari si o plateste foarte bine fara sa cracneasca...A nu se confunda crearea unei echipe de vanzari cu angajarea a 1, 2, 3...oameni care lucreaza fiecare in mod solitar.


As Tani la 23 Iunie 2009, ora 20:47
dl resp isi culege datele de la co resp si nu de la angajati! sunt din ce in ce mai multe firme, mai ales in farma, care au obligat angajatii sa treaca pe PFA si sa nu mai aiba CM! Oare de ce?
stie dl ce program au agentii in FMCG, dar si in farma?
il asigur ca nu!
Mmmm la 1 Iulie 2009, ora 16:41
eu detin recordul ! am lucrat 2 luni la distrifarm, si am primit 3 milioane... 300 ron.

cu mentiunea ca o sa imi dea si restul.

intelegerea a fost 720 fix plus 600 comision plus bonuri de masa.

numai ca, fiind neseriosi, am plecat de acolo, doar cu 3 milioane,

si cu promisiunea ca imi voi primi si restul de bani.
Rodik la 1 Iulie 2009, ora 20:06
lucrez in comert de 7 ani si am aplicat toate stategiile de a-mi atrage clientii,de
a demonstra ca pot mie, nu patronilor,au vazut si ei dovada ca nu m-au lasat sa plec cind am vrut,dar salariul meu a ramas tot 500RON,asa ca cel care afirma ca salariile sunt mari in comert se inseala sau n-a lucrat decit de la birou.
iar in comert e munca,nu gluma!
Alen la 6 Iulie 2009, ora 12:16
@ Rodik

Nu te-au lasat sa pleci? Pai ti-au ingradit dreptul la libertate?


Haideti sa facem si ceva studii de calitate sa mai lucram si in productie sau in vanzari dar la o firma nu la srl-uri. Fara suparare, pt a lucra ca agent de vanzari se cer studii medii, acum doar nu vreti sa castigati cit un inginer ?
Stefan-Adrian Secico la 23 Iulie 2009, ora 17:46
Pt @Rodik
Din tonul tau,Rodica,se simte o anumirta superioritate fata de cei care lucreaza la "srl-uri".
Te rog sa ma crezi ca eu personal,si cu siguranta multi altii,am vrea sa lucram si noi la o regie autonoma,in sanatate sau in administratia publica,insa nu avem loc toti acolo.
Si asta nu pt ca am fi mai slab pregatiti,mai lenesi sau mai prosti,ci fiindca acolo,in ultimii ani,se ajunge doar cu relatii si spagi de mii de euro.
Mi-ar place si mie sa lucrez la o firma de stat,8 ore pe zi,de luni pana vineri,sa am liber in toate sarbatorile legale,sa am prima de "porc",de "muraturi",de Craciun,de vacanta,al 13-lea salariu,ore suplimentare platite dublu,transport la serviciu gratuit,reducere la plata facilitatilor,etc,etc.
Din pacate pt mine,si pt multi altii,de asta au noroc doar cei care lucreaza la Regii autonome,bugetarii,administratia publica si inca cativa.
Cat despre studii....te rog!
Cunosc o gramada de oameni cu doua facultati care muncesc mai greu la firme private si castiga mai putin decat un salariat cu studii medii angajat la "stat".
Asa ca,zic eu,las-o mai moale cu tonul asta superior de lup moralist.
Parerea mea.
C la 1 August 2009, ora 00:02
Eu lucrez de 5 ani ca si agent vanzari si de 2 ani indomeniul farmaceutic.In "Farma" se castiga intr-adevar destul de mult si aici ma refer la companiile din top 5 unde salariile majoritar pe PFA sau SRL pleaca minim de la 3000 ron si se opresc undeva in jur de 20000 ron.Ceea ce nu stiu multi este ca acei "agenti de vanzari "spre deosebire de alte domenii nu merg ca ospatarii la masa (a nu se simti jigniti ospatarii-e altceva)ci chiar fac afaceri de sute de mii de euro/luna,care aduc un profit mare si real companiei in care lucreaza.Asa ca un raspuns pentru dl Stoica Constantin chiar se subintelege.

  Inapoi la articolul Top 10 joburi de recesiune

Setari Cookie-uri