Comentarii pe articolul Job-hoppingul, un fenomen care castiga teren pe piata muncii


Mentalitate comunista

George- Bogdan Murariu la 25 Martie 2008, ora 16:49
Mentalitate comunista
Cate din SC, SRL-urile din Romania dispun de o conducere de tip occidental? pt ca majoritatea sunt patroni. Si asta se reflecta mai ales in politica de personal (in cazul in care exista una!). Concret: In conditiile in care in regiunea geografica a tarii unde locuiesc nu
or sa apara firme puternice conduse de manageri capabili care sa puna accentul pe performanta si nu o sa schimbe mentalitatea referitor la
modul in care se fac afacerile, nu vad alta solutie decat o relocare rapida undeva unde pot sa imi costruiesc un viitor mai bun,sa ma bucur
de o stabilitate mai mare fara sa fiu nevoit sa ma feresc de eventualile ,,tepe'' date de ,,patroni''. Si aicea cand ma refer la patronii care dau tepe si sa stiti ca vorbesc din experienta (pai sa zicem ca organizezi o politica de cash-flow si dupa ce eliberezi instrument vine x patron si scoate din cont suma de bani care ar trebui sa intre la plata maine? ce faci? tu ai semnatura pusa pe instrumentul de plata, atuncea patronul in cazul cel mai rau spune ca nu a autorizat asa ceva si raspunzi tu ca si angajat nu?) Dar inca ceva la care angajatorii nu se gandesc la avantajul pe care il au in momentul in care angajeaza un om care a trecut prin mai multe job-uri si are o experienta mai mare in diferite domenii. Se vorbeste despre o criza a fortei de munca, a oamenilor competenti ! (pai competenta,responsabilitatea si loialitatea se remunereaza consistent nu??)Un amanunt foarte important ar trebui sa-l inteleaga toti angajatorii: NIMENI, sau aproape nimeni nu vrea sa-si schimbe locul de munca si s-o ia de la zero in alta parte, dar din pacate toti avem facturi, rate si o familie de intretinut si toate astea trebuie sa le facem intr-o singura viata !!!!
Gelu Mataranga la 25 Martie 2008, ora 19:59
cui ii este cald si bine intr-o haina nu o schimba prea curand.
Andrei Rizescu la 25 Martie 2008, ora 20:09
Acea mentalitate comunista este combinata cu capitalismul salbatic si rezultatul o combinatie letala pentru progresul unei societati.
Bidiga Nandor la 25 Martie 2008, ora 20:42
Preferabil e sa ramai mai mult timp la o firma.
M-am angajat acum 2 ani la o firma de renume mondial unde muncesc intensiv 14 ore zilnic.
In fiecare zi ma duc cu sila la servici dar sunt nevoit din cauza banilor sa raman la compania respectiva pana voi gasi o alternativa la altceva mai bun.
Dragomir Laurentiu la 26 Martie 2008, ora 00:42
Ok comentariul, cam asa ceva... dar si HR managerii (multi sefi (sefe)de birou personal din fostele intreprinderi socialiste sau si mai grav pipitze infumurate recent absolvente de psihologie) sunt de toata jena..
Delia Fenesan la 26 Martie 2008, ora 09:53
Felicitari, ai dreptate! Intr-adevar este vorba despre o criza de oameni competenti! Si ai dreptate, nimeni nu vrea sa o ia de la 0 in alta parte dar ce sa faca cu un salar indecent care nu acopera costurile unei vieti decente? Si pe deasupra sa mai fi luat si "peste picior" pentru ca ai niste nevoi absolut firesti!

  Inapoi la articolul Job-hoppingul, un fenomen care castiga teren pe piata muncii

Setari Cookie-uri