Comentarii pe articolul Cum mai sunt platiti specialistii din IT?


Salarii rupte de realitate

Rizea Cristian la 30 Iunie 2009, ora 16:44
Imi pare rau insa trebuie sa-i contrazic pe cei care dau ca si reale salariile din articolul de mai sus. Si pot sa-i contrazic din 2 ipostaze.

1) M-am angajat relativ recent pe o pozitie de conducere intr-o firma de productie de software insa salariile sunt mult mai mici decat cele date in articol. Si am incercat sa imi gasesc un loc de munca dupa ani de experienta in dezvoltarea de soft si multe cursuri. Insa din octombrie 2008 pana in mai 2009, dupa aplicatii la zeci de pozitii, am acceptat un post care conform cu articolul ar fi trebuit sa-mi aduca bani mai mult de dublu decat iau in realitate.

2) Pe pozitia care sunt, am facut recrutari si iar salariile pe care puteam sa le ofer, conform cu bugetul alocat al firmei, sunt cam jumatate din cele din articol.

Poate e adevarat ca dupa cateva luni de cautari incepi sa accepti mult mai usor un salariu mai mic fata de pregatirea si experienta pe care o ai, insa lucrurile nu stau chiar pe roze asa cum s-ar intelege din articolul de mai sus.

E adevarat ca nu se compara situatia cu ce era in 1996 cand am inceput sa lucrez in IT acum fiind mult mai multe companii prezente pe piata, insa lucrurile nu stau totusi asa de bine precum s-ar deduce din articol, din contra. Iar daca sunt pozitii asa bine platite care chiar sunt deschise pentru angajari, poate as fii si eu interesat. :)

Bafta

  Inapoi la articolul Cum mai sunt platiti specialistii din IT?

Setari Cookie-uri