Comentarii pe articolul ITM-urile din Bucuresti si Buzau, amenzi pentru munca la negru


Oare?

Mihai la 7 Iulie 2009, ora 11:40
Daca munca ar fi la negru de ce nu au inchis firmele respective? Pentru ca in fapt asta este evaziune fiscala....si firmele astea ar trebui eliminate imediat, pentru ca nu e "sanatos" ceea ce fac.

Problema nu sta insa asa. Mergeti si verificati.
O conventie civila nu inseamna forma de munca ilegala si ea este utilizata atunci cand exista un caracter ocazional al activitatii, atunci cand perioada de timp pe care lucreaza o persoana este foarte scurts (cum ar fi 2-3 zile). nu e vorba de un caracter permanent al activitatii. Si mai sunt multe alte chestiuni care pot fi aduse in discutie, dar mai bine cititi legea 53/2003 - codul muncii si codul civil si gasiti acolo. Veti gasi ca nu puteti inchiea mai mult de 3 contracte pe perioada determinata in 2 ani. In aceste conditii ce face un angajator care are 5 proiecte, despre care nu stie la inceputul lunii ca la va avea pentru ca participa la niste licitatii, proiecte care dureaza 2-3 zile fiecare? Angajkeaza cu contracte de munca pentru 3-4 zile?

In plus Ministerul Muncii nu are solutie la aceste probleme si accepta pana mai ieri prin rapsuns scirs conventia civila pentru activitatile ocazionale. Si va mai accepta pentru ca de fapt nu se incalca legea.

Legile sunt proaste si anul trecut cand ministerul muncii a vrut sa "interzica" conventiile civle si drepturile de autor s-a trezit cu o opozitie extrem de puternica, asa ca ministrul de la acea vreme a trebuit sa retraga intraga ordonanta de urgenta si sa isi ceara scuze.

Nu aruncati cu noroi inainte de a citi legile si de a verifica!
Sau poate ca in Romania numai e loc decat de incompetenta, abuz si necinste .....si daca va place asta va fellicit!

Mi-ar placea sa stiu cat de mult stie cel care a scris articolul despre legile acestea sau macar sa recunoasca cine i-a "recomandat" sa scrie articolele.

  Inapoi la articolul ITM-urile din Bucuresti si Buzau, amenzi pentru munca la negru

Setari Cookie-uri