Comentarii pe articolul Tranzactie surpriza: Erste vinde BCR Asigurari de Viata si BCR Asigurari


vienna insurance group - pozitie dominanta pe piata?

Peter Sragher la 27 Martie 2008, ora 07:43
vienna insurance group - pozitie dominanta pe piata?
"vienna insurance group" nu si-a propus vreodata sa creasca organic, ci prin achizitii. aceasta a creat probleme privind integrarea in filosofia de grup, dar si privind personalul foarte diferit ca pregatire.

acum este in fata celei mai importante preluari, dupa "omniasig", si anume a diviziilor de asigurare a "bcr", pentru ca "erste" se ocupa mai degraba de imobiliare acolo unde este. spunea un sef de la "erste" ca nu-l intereseaza asigurarile generale (care in romania sunt pe pierderi, in ultimii ani), ci, eventual, cele de viata. acest "eventual" a fost anulat, odata ce "erste" vinde tot ce-i asigurare. a asteptat mai bine de un an, ca pretul sa creasca, ca sa-si recupereze ceva din pretul platit pentru "bcr". unii analisti din sua au considerat ca pretul platit pentru "bcr" este mult prea mare, avand in vedere ca in acel an banca a avut un profit de circa 200 milioane de euro, iar 3,7 miliarde ar fi insemnat cam 18 ani buni, repet buni, pentru recuperarea investitiei. iata ca vanzarea componentei de asigurari va reduce numarul de ani in care "erste" o sa-si recupereze investitia.

un pas bun, pe care actionarii, in actuala stare a pietelor financiare, nu pot decat sa-l salute.

totusi, consiliul concurentei trebuie sa ne raspunda daca prin aceasta miscare "vienna insurance group" nu va avea o pozitie dominanta pe piata, ceea ce ar fi impotriva legii concurentei oneste.

peter sragher

  Inapoi la articolul Tranzactie surpriza: Erste vinde BCR Asigurari de Viata si BCR Asigurari

Setari Cookie-uri