Comentarii pe articolul Romania investitorilor austrieci


"Romania investitorilor austrieci"

la 12 Iulie 2009, ora 17:48
Chiar daca si eu sint austriac, vad personal situatia din Romania si bineinteles o traiesc pe cea din Austria.
Multe comentarii si date sint doar pe baze de chestionare si interviiuri de la un anumit nivel in sus. Ar fi mai bine ca cine se ocuoa de asa ceva sa incerce cel putin sa coboare si la nivelul omului de rind. Sa vada ce se intimpla si in rindul maselor nu numai in rindul managerilor care sint cei care se dau "grandomani" si in schimb nici nu au ochi pentru realitate. Coruptie? Exista peste tot-doar ca unii o mascheaza mai bine altii o lasa mai transparent.
Daca cineva vrea cu adevarat sa realizeze ceva, ar trebui sa incerce sa ia legatura si cu servicii de consultanta mai mici, care ofera servicii mult mai competente, nu numai din Bucuresti ci si din alte orase, sa adune informatii si de la cei cunoscatori de limba si mentalitate si a situatiei reale. Prin asa ceva ar si economisi extrem de multi bani, timp si gustul amar cel din pacate il primesc din anumite esecuri datorita "marilor" care stiu in primul sa incaseze inainte de a oferi ceva doar pentru ca si-au cumparat un nume. Este o greseala imensa facuta de multi atit din Austria cit si din Germania ca in primul rind cauta dupa nume si asa numita reputatie, ca prin faptul ca "zic" ca se giindesc si analizeaza (ceea ce practic e prea putin adevarat ci e simplu comoditatea si nesiguranta in a lua o hotatrire, pentru ca greu isi asuma raspunderea hotaririi luate daca nu e chiar cum o inchipuie sau le este impusa de altii), in loc sa se miste pe piata si sa se foloseasca de oportunitati si situatia de moment care poate sa aduca mult mai mult decit analizele fara sfirsit si la faza de prim-pas a lor altii sint deja cu urmatorii cinci pasi inainte! In privinta domeniilor: infrastructura? DA! Dar sa nu uitam agricultura, industria forestiera, turismul, seerviciile publice si de reale informatii catre public, alte ramuri care deservesc anumite industrii cum ar fi de constructii. Constructii nu inseamna doar case, vile, blocuri! Drumuri, case de parcari, aziluri, hotele-pensiuni de reale 4sau5 stele la preturi rezonabile, cantine pt saraci sau pt cei care nu au un adapost, un serviciu "Essen auf Rder". Tot la fel in investment, unde cautarea sau achizitia prin cei mai "mici" dar cu retele mai extinse, mai cinstiti si mai rapizi ar fi cu mai mare succes comparativ cu cei mari care cumpara informatii si pun preturile care sint departe de realitate! Asemeni este si in domeniul real estate.
De aici daca cineva stie sa citeasca va intelege de ce multi isi pun intrebarea de ce si Romania devine asa scumpa. Este adevarat pentru ca se alege calea gresita si se plateste inutil sau efectul "grandoman": eu ma las servit doar de XY!
Exemple as putea da destule.
Nu degeaba exista si un proverb in limba romana: PROSTIA SI DOMNIA SE PLATESTE!
De multe ori e dureros cind cineva cunoaste realitatea si citeste ce sa se propage pt cei din rindurile de sus!
Imi cer scuze de greseli sau exprimari poate chiar dure, dar nu sint decit un austriac care a vazut realitatea si a invatat limba, a reusit sa vada fata reala, sa cunoasca OMUL din Romania si obiceiul sau. Chiar si numele special l-am pus romanesc, cit ca cel real e departe de orice origine romana!

PS: ca incheiere, doar o recomandare: cine vrea sa realizeze ceva si sa guste si rodul muncii sale sa coboare de pe scara, dorind sa vada doar de sus si sa joace pe cel tare si frumos! Mai jos realitatea e alta, mai ieftina, rapida si aduce un succes real in timp scurt. In Romania este mult de facut si loc au inca destui, doar sa deschida ochii si sa foloseasca mintea nu povestile auzite.

  Inapoi la articolul Romania investitorilor austrieci

Setari Cookie-uri