Comentarii pe articolul In ce tip de francize mai obtii profit pe timp de criza


Intermediarii spun ca acum e momentul sa le dai banii

Cristian Ionescu la 20 Iulie 2009, ora 19:29

1. Sunt afaceri sigure, deci prezinta mai putin risc comparativ cu o afacere conventionala.
O cafenea in franciza nu este cu nimic mai sigura decit o cafenea obisnuita.
Din 450 de sisteme de franciza existente pe piata romaneasca 280 nu au vindut niciodata nici macar o unitate.

2 Spatiile comerciale se gasesc mult mai usor si la chirii mult mai mici. De ce ? Pentru ca multe afaceri intre care multe francize au tras oblonul.
Este exagerat sa spunem ca francizele sunt mai pregatite pentru criza decit guvernul SUA (vezi fastfood-urile in sua)

3 Francizorii sunt mult mai deschisi la a negocia taxa de franciza si conditiile de francizare si pot merge pana la un joint-venture cu francizorul. De ce ? Pentru ca nu mai au clienti iar afacerea lor nu este convingatoare ! Francizorul care are succes nu are motive sa scada pretul.
Mihai Craciun la 20 Iulie 2009, ora 20:05
Eu personal m-am saturat de toti oamenii care se plang toata ziua de "criza" asta economica si felicit autorul acestui articol in oferirea unei perspective pozitive asupra situatiei in care ne aflam.

Ma bucur de asemenea pentru ca vad ca mai exista firme in Romania care reusesc sa privesca peste aceasta criza psihologica si mentin o atitudine sanatoasa, o atitudine necesara reusitei.

Oricat de bine sau de rau e, cei care doresc cu adevarat sa reuseasca, vor reusi, iar cei care se uita in fiecare zi la stirile de la ora 5, se vor uita in continuare.
la 21 Iulie 2009, ora 00:12
Domnule Craciun,
Cu tot respectul:
Piata francizei merge rau. Intrati pe statistici si vedeti.
Din intimplare cei optimisti sunt cei ce vor sa vinda francize,.
Nu este nici o problema cind esti optimist, dar daca indemni publicul sa investeasca cu economiile de o viata in afaceri cel putin discutabile deja nu este foarte etic.
Ar trebui domnul consultant-intermediar sa ne spuna cite din francizele din portofoliul dumnealui s-au vindut in ultimele 6 luni, si de ce tirgul de franciza de anul asta a avut o prezenta de 6 ! ori mai mica decit cea din anul trecut
Bogdan Alexandrescu la 22 Iulie 2009, ora 14:01
Domnule Cristian Ionescu,

In primul rand ma bucur ca sunteti inca implicat in acest business si incercati sa aduceti un aport la informatiile prezente in internet.
Imi face placere intotdeauna sa schimb pareri cu colegi din acelasi domeniu (Intermediere / consultanta francize) si daca sunteti interesati, am fi bucurosi sa colaboram.

Acum revenind la comentariul dvs. de mai devreme, asi putea spune ca in ultimele 6 luni de activitate, prin intermediul nostru (www.Francize.NET) au fost vandute peste 15 afaceri in franciza in domeniile prezentate in articolul de mai sus si chiar am ajutat la lansarea a inca 2 afaceri noi in franciza.

Preconizam ca in urmatoarele luni prin intermediul nostru sa se deschida aproximativ 5 francize noi pe luna. Acestea sunt majoritatea francize care au avut succes si se bucura de expansiune in continuare.

Daca mai aveti alte intrebari, va stam la dispozitie prin datele de contact din cadrul site-ului. (www.francize.net)
Cristian Ionescu la 23 Iulie 2009, ora 07:41
Domnule specialist,
Spuneti ca preconizati sa dezvoltati 5 afaceri pe luna.
Daca ati fabrica tractoare am intelege. Aveti utilaje, materie prima, muncitori bani si puteti construi tractoare.
In cazul dvs, nu puteti spune asta. Dvs depindeti de cei care vor sa cumpere francizele dvs. Este doar o dorinta, care trebuie validata de piata.
Sunt multi francizori pe net - cei din domeniul asigurarilor,leasingului in special- care spun in comunicate de presa : vrem sa deschidem x untitati in anul 2010. Cum as spune eu : voi cistiga sigur la loto.
Asta si apa de ploaie, ca franciza este mai sigura decit o afacere obisnuita ( franciza fiind facuta nu de dumnezeu ci tot de niste bieti oameni care nu vor sa investeasca banul lor in dezvoltare ci pe al altora)

Sa fie clar: Daca am vorbi despre fotbal nu ar avea nici un efect nociv ceeac e spunem. Dar vorbind in calitate de consultanti (interesati in vinzare) trebuie, dpdv etic sa masuram ceea ce spunem, deaoarece investitorii pot lua de bune entuziasmele noastre si irosi economiile, poate de o viata pe proiecte iluzorii


  Inapoi la articolul In ce tip de francize mai obtii profit pe timp de criza

Setari Cookie-uri