Comentarii pe articolul Varsta de pensionare a femeilor, egala cu cea a barbatilor, gradual din 2014


varsta de pensionare

Caval Lucian-Dan la 24 Iulie 2009, ora 16:03
Corect,egalitate......intrebarea mea este cat de lunga i se pare d-lui ministru viata unui om,indiferent ca este barbat sau femeie?!?!
Sa lucrezi de la 18 ani pana la 65 de ani....... 47 de ani de munca vi se pare normal? Unii dintre noi nici nu o sa apucam aceasta varsta la vremurile pe care le traim d-le ministru.
Asta este solutia dumneavoastra cu cat raman mai putin cotizanti cu atat sa mariti varsta de pensionare?!
In 2010 sa hotarati sa iesim la pensie la 70 de ani......ca o sa creasca media de viata si sa mai mariti domnule cotizatiile pt.pensii;10,5% si 20.8% in conditii normale de munca este chiar putin.Hahahahaha !!!!! Ce ne mai distram!
"Sa traiti bine!"(spunea cineva) si mult!(va doresc eu)
N
Morari Antonia la 24 Iulie 2009, ora 20:29
In 2010, s-ar putea sa ne spuneti ca iesim la 90 de ani la pensie.De ce nu faceti programe de stimulare a tinerilor si aducetii din strainatate acasa. Majoritatea sunt calificati, fie ca au liceul, fie ca au studii superioare si acolo pentru cativa banuti in plus fac munci ne calificate, vai de sufletelul lor cum si cat lucreaza.Sa se dea o ordonanta de pensionare iar acestia sa fie inlocuiti de tinerii veniti acasa.Sunt convinsa ca pentru fiecare cetatean pensionat se va gasi un inlocuitor tanar si dornic sa invete.
Sa auzim numai de bine.
Dragomir Doina la 24 Iulie 2009, ora 21:52
ne vom pensiona de boala la un momentdat, dat fiinf faptul ca "o ducem bine". Nivelul nostru de trai nu ne va permite sa muncim atat de mult. O sa chioram de la calculatoare, o sa o luam razna mintal, o sa surzim, o sa avem probleme locomotorii sau cine stie ce probleme ale batanetii ne pandesc si nu vom fi in stare sa muncim pana atunci. Iar in privinta discrimanii sunt de alta parere. O femeie e mult mai sensibila decat un barbat, e mai prost platita salarial decat un barbat, si se ocupa si de treburi casnice pe care nu le baga nimeni in seama. inca traim in Romania si mamele nu au bani sa isi angajeze bone, isi cresc singure copii si nici servitoare nu au. si-au gasit unde e deficitul bugetar. sunt prea multe femei... ce sa spun...pacat de mamele care au dat nastere unor asemenea creaturi. sa fi evaluat pensiile echitabil si era loc pt toata lumea. nu sa le dai unora sute de milioane si altora nici cat intretinerea la bloc pe timp de iarna. or sa apuce pensia la varsta aia doar cei care freaca menta la serviciu si dorm in scaune. cei care trag pe santiere si alte munci grele ce sa faci cu ei? pui un on la 60- 65- 70 de ani sa sape santuri, sa ridice schele? ha ha ha e de-a dreptul hilar. UE ar trebui sa isi vada de pensionarii care au conditii de trai bune si sa nu ne compare pe noi din lumea de pe urma cu ei. Cel mai mare rahat de pe lumea asta: UE! Sa crape FMI, Banca Mondiala si UE. Nu suntem de rangul lor si nici ei de saracia noastra. Ne-au luat in UE ca suntem inca o gura de 20 de milioane de suflete care tre sa se hraneasca de la ei ca la noi nu mai are cine sa o faca. Traim din import doar ca ardeiul si morcovul nostru pute. E mai bun de la ei ca are E-uri. Am ajuns o natiune de oameni legati la ochi! Rusine ca suntem atatea capete destepte dar care nu stim sa ne punem in valoare. Ne vindem la straini bucata cu bucata pamantul si pe noi sufelt cu suflet scavi.
Munteanu Carmen Mariana la 25 Iulie 2009, ora 20:05
Dupa ce s-au dat tot felul de decrete de pensionare anticipata, dupa ca s-a putut iesi la pensie la 50 de ani, dupa ce angajatii Ministerului de Interne, ai Ministerului Apararii, magistratii si alte categorii sociale au putut sa iasa la pensie la 50 de ani sau mai repede cu pensii sfidatoare si cu multe salarii compensatorii, ramanem noi ceilalti angajati sa muncim pentru a-i putea tine in spate pe cei mentionati mai sus. Ce daca acestia au cotizat numai 20-25, maxim 30 de ani. Vor manca pensie poate si 40-50 de ani, pensie care nici macar nu este calculata in functie de contributia la asigurarile sociale. Cei care urmeaza sa iesim la 65-70 ani, cati ani credeti ca vom mai beneficia de pensie?
Corect domnilor ministrii si guvernanti. Foarte coret.
In plus la implicatiile sociale s-a gandit cineva? Tinerii nu au loc nici in ziua de astazi, dar daca se va sta in mod legal pe scaun pana la 65-70 ani?
Ce facem cu adaptarea la nou, cu progresul, cu tehnica care avanseaza rapid? Vom mentine un personal imbatranit, incet, plictisit si vom ingropa spiritul tanar, navalnic si plin de avant, de cunoastere, scolit in conformitate cu ultinile tehnologii.
Bravo domnilor! Si de data aceasta vorbiti fara sa ganditi.
Elena-Camelia Bacaran la 25 Iulie 2009, ora 22:06
intotdeauna i-am invidiat pe oamenii care se bucura de pensie dupa o viata de munca. acum, insa, stiu sigur ca eu nu o sa am sansa asta. nu in tara asta! sunt tanara, am terminat facultatea, dar tara asta si legile ei sunt absolut imposibile. pacat de oamenii care mai merg la vot si mai spera. parlamentul face legi pentru U.E, nu pentru oamenii din Romania. rusine!
Marinescu Daniela la 27 Iulie 2009, ora 08:32
Este jalnic si este rusinos ca avem asemenea specimene la conducere. Acesta.....oare de cine a fost ajuns pe lume? Unde a trait acest om pana acum? Este revoltator, nu numai ca eu sunt femeie si, poate judec din punctul de vedere al unei femei care este si mama si sotie si salariata si care a trecut si prin regimul ceausist. Ce conditii de viata au oferit regimurile de viata trecute femeilor din Romania? ma gandesc ca el face referire la femeile romance si nu la unele din occident. La 60 de ani, poate ne vom lovii in bastoane la munca si ne vom intreba unul pe altul ce cautam pe-acolo, nu ca vom fi eficientii. Poate ca vina este a noastra ca nu reusim sa inlaturam de la conducere incompetentii sau sa gasim si sa sprijinim oamenii care tin cu oamenii si care vor sa faca ceva pentru oamenii acestui popor care nu merita numai umilinta, care au dreptul la un trai decent pe tot parcursul vietii.
Vilcu Valerica la 27 Iulie 2009, ora 19:52
Stati linistiti oameni buni ca nu exista nici un pericol sa ne "ciocnim in bastoane" la serviciu. Subscriu la aproape tot ce s-a comentat pana acum, dar ideea e asa: de la o varsta -relativ indepartata de cea de pensionare- foarte multi din noi nu vor mai fi angajati niciunde, si vorba altcuiva, ramane apt de munca pana la 65 de ani cu adevarat cel care nu s-a epuizat prea rau cu munca (vorbim de majoritate, lasam exceptiile cu sanatate de fier). Problema cea mare din punctul meu de vedere nu e ca vor fi oameni de 60 de ani nevoiti sa munceasca din greu, ci ca nu vor avea nici unde munci pentru salariu, nici un alt venit cu tenta sociala gen pensie sau ajutor social. As vrea tare mult sa dau gres in ceea ce prevad dar stiu bine ca nu-i asa. Ma tem ca starea de acum a majoritatii populatiei va parea bunastare fata de ce va fi peste cativa ani.
Maria Ionescu la 28 Iulie 2009, ora 12:40
Bravo d-le ministru. Cred ca v-ati gandit mult pana sa ajungeti la o astfel de propunere. Faceti o statistica la ora actuala cu persoanele de 50 ani care si-au pierdut locul de munca. Cate dintre ele si-au gasit de lucru???? Unde o sa lucram, stimati domni, la 65 de ani?????? ca noi romancele, dupa conditiile" bune" de lucru de acum( am concediu efectiv max, max 10 zile pe an- ca altfel zbor din firma) ia 45 de ani suntem bolnave ca la 65. O sa ne duceti cu salvarea la serviciu la acea varsta.
E foarte buna propunerea: Votati d-loro lege sa ne impuste la 60 ani, sa scapati de noi.
Dati barbatilor din armata, magistrati, etc.. pensii de sute de mii de la 45-50 ani si pe femei exterminati-le dupa ce nasc si si-au crescut cat de cat copii.
Moise Dana la 28 Iulie 2009, ora 20:47
daca totusi se propune asta, sa se faca in asa fel ca cei care vor sa lucreze peste anii de pensie, sa primeasca ceva ce sa ii stimuleze, nu sa oblige pe toata lumea.daca un om nu e capabil sa lucreze atat de mult, pana la varsta propusa de voi, va face o munca de mantuiala, rezultatele nu vor fi pe masura.deci calitate zero, doar de dragul de a-i tine pe oameni acolo, sa iasa la pensii, pe cand altii care am terminat o facultate stam someri sau lucram in strainatate.
ce alegeti voi?sa murim in serviciu si asa sa scapati de noi, sa nu ne mai dati nici pensie?
si de unde ati scos asta...barbatii egali cu femeile? deci o sa nasca si barbatii?
se vede ca avem un ministru al sanatatii...ar fi trebuit sa fie ministra...si poate sa avem si presedinta in loc de presedinte de tara...5 ani presedinte, 5 ani presedinta...egalitate fraternitate....de aia avem de toate........
Oana-Simona Stroe la 30 Iulie 2009, ora 14:18
nu se gandesc ca sunt oameni care nici nu apuca 70 de ani,sau daca ii apuca ,dupa 45 de ani de munca nu mai sunt buni de nimic . Bataie de joc. Si asta doar datorita noua ca le permitem si ii alegem sa hotarasca pentru viitorul nostru !!!

  Inapoi la articolul Varsta de pensionare a femeilor, egala cu cea a barbatilor, gradual din 2014

Setari Cookie-uri