Comentarii pe articolul Firma de soft si consultanta The Red Point din Iasi vede pentru 2009 afaceri in stagnare


Alt articol "informativ"

Anonim la 4 August 2009, ora 16:22
Din nou se pare ca pe acest site apar articole de propaganda eronata deghizate in "informative", si din nou protagonistul este firma Red Point.
Ca niste mici mentiuni la articol:
- in primul paragraf, a compara cifra de afaceri pe o anumita perioada cu venitul pe aceasi perioada a anului trecut are aceeasi valoare ca o comparatie de genul "saptamana trecuta am mancat 10 portocale, iar saptamana asta am mancat portocale dulci, deci se poate vedea clar progresul in calorii". Poate cifrele mari il impresioneaza pe economistul de la birtul din colt, dar alta valoare decat de propaganda nu au.
- cand vine vorba de profitul efectiv (si chiar la sume asa mari 4% nu e un numar prea impresionant), comparatiile devin din nou vagi si "palesc" in fata termenilor intimidanti gen "business unit" si "financial controller"
- in citarea concurentilor Red Point se observa cateva nume interesante care duc cu gandul la altceva decat la concurenta, avand in vedere ca, de exemplu, Red Point printr-un "business unit" implementeaza solutii ale si pentru Siveco. Halal concurenta, nu?
X la 11 August 2009, ora 11:33
Stimate domn sau "domnisoara",

Raportarea indicatorilor financiari se face in functie de ceea ce-si propune fiecare companie sa raporteze. Daca anul trecut raportam venituri, anul acesta raportam cifra de afaceri. Rezultatul este cu atat mai bun cu cat cifra de afaceri este un indicator care reflecta exact activitatea de baza a companiei si se obtine mult mai greu. Mai mult decat atat in perioade de criza companiile sunt evaluate dupa cu totul alti indicatori decat in perioadele de non-criza.
Legat de profit: a obtine profit mai mare cu 4% decat anul trecut in situatia in care 90% din companiile de profil nu numai ca nu au avut crestere a profitului, ci au raportat pierderi, eu cred ca este un rezultat foarte bun care merita subliniat.
In ceea ce priveste concurenta: The Red Point este partener cu Siveco de exemplu pe anumite verticale si pe anumite produse si este concurent cu Siveco pe alte verticale si pe alte produse.

Daca sunteti un fel de "expert" in comunicare va rugam sa ne trimiteti oficial o oferta de pret pentru serviciile oferite de dumneavoastra, astfel incat sa putem evalua daca pe viitor vom lucra sau nu impreuna.

Daca doar va plictisiti din motive de criza sau non-criza, asteptam cu un real interes continuare comentariilor lipsite de profesionalism si creativitate.

Cu multumiri pentru sfaturile date, va uram succes in cariera de "comunicator profesionist"
Un Sustinator Disponibilizat la 11 August 2009, ora 20:33
Se vede ca criza afecteaza oamenii.
Ia mai lasati-i in pace pe baietii de la TRP pentru ca chiar au reusit sa se sustina in aceasta perioada in care multe companii se inchid.
In primul rand acest articol nu este complet si va spun acest lucru pentru ca el apare intr-o alta forma in alte publicatii deci probabil astia de la Wall Street au prelucrat nitel comunicatul.(http://www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/the-red-point-afaceri-de-4-7-mil-lei-pe-s1-venituri-de-12-mil-lei-estimate-pe-2009-29215).
In al doilea rand, este normal ca un astfel de articol sa sublinieze aspectele pozitive pe care compania vrea sa le afiseze. Ca mai sunt si greseli sau ca articolul ar fi putut fi mai bun, asta se poate discuta, dar sa ajungi sa afirmi ca ca tot articolul este aiurea, mi se pare copilaresc si lipsit de orice fel de constructie sau dorinta de imbunatatire.
Eu le urez succes celor de la TRP pentru ca in definitiv mai sunt doar cateva firme romanesti de IT in Iasi si nu poate decat sa ma bucure ca exista si ca am lucrat la ei, chiar daca a trebuit sa plec fortat fiind de ceea ce se intampla in piata.
Dar ce sa-i faci? asta ne caracterizeaza pe noi romanii: "sa moara capra vecinului". Vorba lui X: succes in cariera pe care n-o aveti sau succes in ceea ce n-o sa faceti niciodata!
Stimate Domnule Sau Domnisoric la 24 August 2010, ora 17:25
Stimate domn sau "domnisorica" care va semnati X

Daca tot scrieti din partea "firmei" ("va rugam sa ne trimiteti oficial o oferta de pret pentru serviciile oferite de dumneavoastra, astfel incat sa putem evalua daca pe viitor vom lucra sau nu impreuna"; "Cu multumiri pentru sfaturile date") ar fi fost mai corect sa va treceti si numele real, functia in firma etc

Un fost angajat care a muncit pe gratis 3 luni de zile (adica care nu a fost platit)

  Inapoi la articolul Firma de soft si consultanta The Red Point din Iasi vede pentru 2009 afaceri in stagnare

Setari Cookie-uri