Comentarii pe articolul Asigurarea pentru cutremur - Ce optiuni avem?


construcii tenace si flexibile anti-oc

Constantinescu Victor la 6 August 2009, ora 21:31
Consider important si util sa prezent un nou tip de construcii i anume: Construciile tenace si flexibile anti-oc.
Acest tip de construcii, sunt Construcii interactive cu elasticitate eterogen controlat i se apropie ca alctuire de construciile fcute de natur.

Construciile tenace si flexibile anti-oc se pot aplica n domeniile:

1. Construcii anti oc pentru locuine i edificii, cu o structur tetraedric stabil de tip pyramidal, sub form de grind cu zbrele spaial. Structura este alctuit din o reea de grinzi rigide asamblate n noduri elastice. n spaiile dintre grinzi, se amplaseaz elastic dale trei strat. Acest tip de construcii sunt: anti seismice, anti inundaii, anti furtuni puternice, termo izolante, ideale pentru capturarea si utilizarea energiilor solare
2. Construcii de ambarcaiuni-iaht sub form de Delfin cu un pronunat efect Delta. Ambarcaiunile sunt fcute din elemente prefabricate i nu pot fi scufundate n caz de accidente navale. Prinderea elementelor prefabricate se face: Rigid pentru viteze medii, Elastic pentru viteze mari i confort superior.
Acest tip de ambarcaiuni au consumuri energetice reduse i sunt deosebit de sigure n exploatare.
Mentionez ca, prototipul n varianta cu prindere rigid a fost realizat i experimentat cu bune rezultate, la Braila, urmand sa trec la productia de serie.
3. Construcii rutiere elastice i echipament, pentru:
- Construcia straturilor de fundaie ranforsate, executate cu materiale pietroase sau cu materiale locale armate cu fibre scurte;
- Consolidarea i ranforsarea cu materiale elastice armate cu fibre scurte a drumurilor cu mbrcmini asfaltice vechi;
- Structuri rutiere din dale elastice trei-strat pentru drumuri cu trafic greu i pentru construcia de autostrzi.
Mentionez ca, structurile din dale trei-strat au fost brevetate n Romnia (patent nr. 60583/1973), n Rusia (patent nr. 645606/1974), n Frana (Structure de vois routire patent nr.74 36093/1978), n SUA (ROADWAY STRUCTURES patent nr.4,167,356/1979).
Structura trei-strat a fost conceput i experimentat pentru prima dat n Romnia (judeul Brila i Institutul Politehnic Iai).
Ulterior, Structura trei-strat, a fost aplicat n Frana, cu bune rezultate tehnice i economice, la construciile rutiere pentru trafic greu i autostrzi.
Consider ca este in interesul si mandria noastra sa o aplicam si noi in Romania.
Pentru aplicarea i globatizarea urgent a Construciilor tenace si flexibile anti-oc prezentate mai sus (1, 2, 3), pot asigura:
- Documentaia tehnic pentru Construciie tenace anti-oc(1, 2, 3);
- Sediul tehnic de cercetare i de lucru, pentru executarea i ncercarea prototipurilor. Acest sediu este compus din cladirea consolidata antiseismic a unui fost conac P+2 cu infrastructura necesara, anexe de lucru, bazin de experimentri nautice 6x20 mp, teren pentru experinentari prototipuri 4.000 m2. Sediu respectiv, este amplasat pe DN 2B Km.4+200, lng staiunea Lacul Srat din Brila.

Pentru continuarea i finalizarea lucrrilor de aplicare i globalizare a Construciilor tenace si flexibile anti-oc, doresc s fac urgent asocieri reciproc-avantajoase cu firme de specialitate interesate i cu poteniali investitori.

Doresc s fiu neles i sprijinit de administraiile interesate pentru aplicarea i globalizarea Construciilor tenace si flexibile anti-oc, cu prioritate, n scop de salvare de viei omeneti n cazuri de catastrofe naturale (cutremure, inundaii, furtuni, coliziuni nautice) i n scop de rezolvare a unor importante probleme sociale, n special n zonele srace dfavorizate.

Tot ce am prezentat, reprezint doar nceputul n acest domeniu. De acuma ncolo este necesar, colaborare, colaborare i lucru n echip pentru aplicarea i globalizarea Construciilor elastice anti-oc.

Invit pe cei interesai s nu evite s m contacteze,

Cu deosebit respect,
Brila, 05/08/2009 Victor Constantinescu

  Inapoi la articolul Asigurarea pentru cutremur - Ce optiuni avem?

Setari Cookie-uri