Comentarii pe articolul Interim managerii o rara avis supra-calificata si supra-platita


Plata supermanagerului

Marius Dediu la 25 August 2009, ora 18:04
Dupa pararea mea este total gresit punctul de abordare al problemei. In primul rand in acest moment vorbim din amintirile vremurilor trecute cand totul mergea de la sine..(un manager trebuia doar sa impinga cu un deget ce isi propunea si totul era ca si rezolvat). Se pare ca aceasta criza a dat un croseu multor asa zisi manager,unii bagati in fata si aratati ca niste zei chiar de firmele de recrutare pentru a-si atinge si ele obiectivele. Daca te uiti acum la ce se intampla in mediul de afaceri se observa de pe luna ca zeitatile de anul trecut s-au evaporat. Si totul dintr-un singur motiv: Asumarea raspunderii. Si prin asta trec la partea a doua a problemei , dicutam despre o perioada de 6-12 luni in care un omulet e platit cu 100. de mii euro sa faca o treaba..fara insa ca el sa isi asume acel plan de afaceri. Pai daca dupa 24 de luni afacerea e la acelasi nivel ca atunci cand nu era zeitatea angajata vine omuletul sa de-a banii inapoi?

Hai sa o lasam mai moale cu managerul "stie tot" ce vin si fac minuni in orice companie. Nu poate un manager din domeniul masinilor grele de ex. sa aiba pretentia ca el face si desface in 12 luni un lant de supermaket. Daca nu inveti de jos ce se intampla in acea companie este o pierdere de timp si de bani pentru toti acei patroni de firma care cred in povestea cu zane.

Bafta
la 26 August 2009, ora 13:21
Nota "10+" pentru comentariu .
Rudolf Fedorovici la 27 August 2009, ora 17:08
Multumesc, Marius, pentru comentariu. Prezinti problema intr-o lumina deloc optimista si sunt de acord cu tine in multe privinte.

N-am inteles insa, cum si de ce mai discutam ca si cum Interim Managerul ar fi o gaselnita de marketing, o inventie fabuloasa si fantasmagorica a unora din recrutare ca sa mai umple si ei niste pagini de presa.

Constat extrem de surprins ca, in 2009, vorbesti despre interim manager de parca am vorbi despre extraterestrii: unii cred ca exista dar parca n-ar fi dovezi suficiente, nu e sigur, e imposibil, mai vedem...

Atentie: Interim Managerul, in acceptiunea curenta a termenului si cu descrierea facuta de noi in articol, exista de multa vreme. Sunt printre noi :) fie ca-ti vine sa crezi, fie ca nu.

Rudolf

  Inapoi la articolul Interim managerii o rara avis supra-calificata si supra-platita

Setari Cookie-uri