Comentarii pe articolul Geoana vrea suspendarea platii creditelor la banci pe 12 luni pentru IMM-uri


Si peste 12 luni luni?

Mares Stefan la 26 August 2009, ora 14:39
Cutez eu sa intreb. Pentru ca domnul Geoana ne propune ceea ce in Italia s-a consederat si oportun si necesar si mai ales just!
Dar la noi, in Romania, dl. profesor universiater,fost ministru de finante Florin Georgescu , vajnic PSD-ist si ca urmare sau credeti ca nu, si viceguvernator al BNR, zice ... ca ... se vor mai gandi.
Probabil cu dl.Isarescu.
Vor sta ...inca catva timp in expectativa,
Ca doar aici nu e ITALIA!
Si uita ca nici dl Basescu sau cel putin dl. Boc inca nu s-au aratat interesati! Deci inca nu arde.
Nicaieri,.
Ca GRIJA PENTRU IMM-urile Eeste sunt pusa ca stindard, nu ma mira. Doar ca asemenea masuri salveaza ,de fapt,nu IMM/urile, ele raman cu poverile in cntinuare, ci ... salveaza bancile si/ori operatorii de leasing..
Spre exemplu ... restituirea, ridicarea bunurilor vandute pe leasing ... pentru client ... inseamna o renuntare la la un bun ...lipsa caruia nu-l va impinge sigur in faliment.
Dar pe operatorul de leasing 1000 de clienti care renunta, il baga... definitiv in groapa ... si nici acolo nu va gasi loc de parcare ...gratis! Ca sa nu mai vorbim ca .... lipsa de lichiditati ... il va strangula!
Deci ... pe cine e cazul , sau de fapt, vrem sa-i ajutam?
Iar in cazul bancilor prelungirea termenul de rambursare pentru actualul portofoliu de credit existente cu 12 luni ... face ca ...sa piarda doar niste comisioane scontate! Si amanarea cresterii neperformantelor momentan!
La doanzile impovaratoare ... nici ne se pune problema sa renunte,
Iar ... daca chiar s-ar adopta o asemenea masura.bancile ar gasi precis cu cale sa mai stoarca si ceva comisioane,...doar asa de dragul artei de a mai jumuli bie'ii lor clien'i , si ca sa nu - si diminueze profiturile.Deci de fapt interesele cui ... serveste ca dl. Geoana? A socia-democratiei ?!... poate a celei .... italiene!

  Inapoi la articolul Geoana vrea suspendarea platii creditelor la banci pe 12 luni pentru IMM-uri

Setari Cookie-uri