Comentarii pe articolul Cum au evoluat preturile locuintelor in primele trei luni din 2008


previziuni penibile

Andu Andu la 3 Aprilie 2008, ora 10:47
previziuni penibile
am impresia ca agentiile imobiliare habar nu au care e pretul pe m/p in vest sau lanseza pronosticuri care le-ar place lor sa se intample...si le-as mai da un sfat...sa incerce ucraina ptr speculatii..acolo ajunge m/p 10000 eur...e normal ca fiecare tara care devine activa economic sa aiba nevoie de spatiu...si apare o criza-speculata de "agentii"-dar aveti rabdare-va dau 2 ani si ori inchideti ori va mutati din romania..tineti minte-1000 eur/mp oriunde in europa(budapesta, viena, berlin,)--ce...romania e cu mot??
Stefan-Lucian Stoian la 3 Aprilie 2008, ora 15:26
Andu , problema pe care o dezbatezi voi aici e mult mai ampla decat putezi voi intelege...ca sa iti raspund la intrebare...DA , ROMANIA e mai cu motz ;) De ce ? ai sa intrebi.. Pai hai sa iti explic , ca si eu sunt unu din aia pe care ii trimitzi tu in ucraina , fac de 10 ani imobiliare in bucuresti , deci pot sa cred ca am o oarecare experientza in domeniul asta...acum sa iti raspund la intrebarea ta de ce e ROMANIA mai cu motz , pai in primul rand uitate un pic la populatia pe care o are roamnia in comparatzie cu Austria si Ungaria si la salariul mediu pe economie....da e o tzara care promite oricarui mare investitor dezvoltator si producator....vin toti la noi pntruca ca mana de lucru este ieftina , pentru ca preturile la terenuri sunt inca mici in comparatzie cu UE si politica romaniei este una de atragere de investitii.In sperantza ca ti-am raspuns la intrebare te si salut :))
Marean sector5 la 4 Aprilie 2008, ora 03:19
la 1500 euro/mp te astepti la calitate, dar se pare ca nu este.... aceasta cand va aparea va determina si cresterea preturilor, sau mai bine spus "concurenta ....va duce la cresterea preturilor", as rade dar ...si totusi ar trebuii sa rad, a aparut disperarea imobiliarilor
Danina Arsene la 4 Aprilie 2008, ora 12:13
stefan, ai dreptate insa, oricat de atractiva ar fi piata romana sa nu uitam faptul ca momentan suntem inca o tara in care saracii sunt mai multi decat bogatii. saracii ar aprecia calitatea dar nu au mijloacele necesare. ingrijorator si motiv pentru care cred ca a stagnat piata imobiliaar este faptul ca din ce in ce mai multe banci au dat ok creditarii unor oameni care nu au mai avut cum sa-si achite datoriile. cresterea fabuloasa pe care a avut-o piata locuintelor vechi se datoreaza exclusiv pietei bancare care a plusat bani in piata. Bani care - la acest moment nu se prea pot returna.
Sper ca noi sa nu avem aceeasi traiectorie ca a americanilor, care - in ultimii 20 de ani au facut acelasi lucru - si iata ca - iti spune un om care a vazut la ei acasa ce inseamna recensiunea- nu le e prea bine. si sa nu uitam iarasi ca sua are resurse sa sustina o recensiune- noi nu.
Monica Visan la 4 Aprilie 2008, ora 20:03
agentii astia imobiliari nu mai stiu cum sa ne duca de nas.
sa ne gandim ca trendul asta cu salarii mai mari e de putin timp,de cand au venit multi investitori in Romania.dar sa ne gandim ca ne facem un imprumut pe 25-40 ani si sa fim realisti peste cativa ani investitorii nu vor mai fi in romania ci in alta tara unde va fi mana de lucru mai ieftina
si noi ce vom face vom ramane cu o mare rata la banca si cu un salariu mediu si de ce nu cu un apt care va fi mai ieftin
si sa ne gandim ca peste cativa ani [ers care acum iau credite vor avea familie,copii deci mai multe cheltuieli.
e o tampenie ce se intampla faza naspa e k nu prea ai ce face
au avut de castigat cei care vor avea mereu respectiv cei cu bani.
Ioan Hotea la 5 Aprilie 2008, ora 10:31
de ce nu le e bine la americani? Adica, daca poti sa-ti cumpara o locuinta "pe nimic" nu e bine? Cred ca e bine pentru cei mai multi oameni. N-o fi bine pentru speculanti!
Razvan Beleuta la 5 Aprilie 2008, ora 17:09
foarte bine danina...exact, in sua s-a intamplat o mare porcarie, pentru ca la inceput dobanzile au fost foarte mici si atragatoare, si apoi normal ca au crescut...si americanul de rand nu sia mai permis sa le plateasca, a zis ca nare de unde si a declarat faliment privat...dar bancile americane si-au gasit (din pacaet) prostii (vezi Westdeutsche Labndesbank)...revenind la subiect, romania nu este deloc mai cu mot dargi prieteni...suntem o tara saraca, asta eset clar...din moment ce un manager la skoda (de exemplu) in provincie castiga 600 de euro pe luna, si un lacatus in germania castiga 2000...nu prea se poate compara, nui asa? si pretul pe mp in germania e in jur de 1000 de euro la locuinte vechi, si cam 1500 la cele noi (normal ca variaza, poate ajunge si la 2000 si mai mult, sunt si in germania locuinte de speriat, 60 de mp cu 200.000 de euro...depinde de calitate, pozitie, etc..dar asta e media)...si va pot spune ca germanul de rand, desi are un salariu mediu incomparabil cu cel din romania, de multe ori nu isi permite sa plateasca o locuinta de 70.000 de euro, sau daca o cumpara plateset la ea toata viata...pentru ca serviciile si costurile auxiliare de intretinere sunt mult mai mari in germania si in vest in general comparabil cu romania...dar ideea e ca sincer cred si sper ca piata la noi va pica, pentru ca nu se mai poate asa...toti ne iau de prosti...cum e posibil ca un jaf de locuinta de 60 mp intr-un jaf de bloc comunist vechi de 30-50 de ani intr-un jaf de cartier intr-o porcarie de oras (bucuresti) sa coste si peste 100.000 de euro??? si dezvoltarile astea noi au si ele niste preturi de-a dreptul porcesti...cine le cumpara?! romanul de rand?! care castiga mediu 300 de euro?! nu prea cred...si romanul de rand e majoritatea la noi...fff putini isi permit..asa nu mai merge...
Alexandru Dumitrascu la 6 Aprilie 2008, ora 11:22
"Trimis de stefan-lucian stoian la 3 Aprilie 2008, ora 15:26 Andu , problema pe care o dezbatezi voi aici e mult mai ampla decat putezi voi intelege...ca sa iti raspund la intrebare...DA , ROMANIA e mai cu motz ;) De ce ? ai sa intrebi.. Pai hai sa iti explic , ca si eu sunt unu din aia pe care ii trimitzi tu in ucraina , fac de 10 ani imobiliare in bucuresti , deci pot sa cred ca am o oarecare experientza in domeniul asta...acum sa iti raspund la intrebarea ta de ce e ROMANIA mai cu motz , pai in primul rand uitate un pic la populatia" ....................... "UITATE" tu in jur, vezi ca unii mai stiu si carte, si du-te linistit in Ucraina. Aia sigur nu stiu romaneste.
Geo Miu la 6 Aprilie 2008, ora 16:51
Pentru stefan lucian,
Dupa cate vad nu prea te pricepi la ce inseamna concurenta. In orice piata, concurenta face sa scada preturile nicidecum sa le creasca cum spui tu. Vorbesti de preturile din vest ca sunt mari, dar in Budapesta un apartament de 52m2 te costa cam 65000 euro in Bucuresti fara 85000 nu cred ca mai ai vreo sansa. Majoritatea in imobiliare sunteti niste mincinosi pentru ca daca tineti la pret o sa creasca in continuare dar eu zic sa nu ajungeti ca in US sa le dati mai jos decat le-ati luat. Pentru ca daca nu are cine sa le cumpere pentru ca fata de UE salariile sunt de 10 ori mai mici o sa va uitati la stele.

  Inapoi la articolul Cum au evoluat preturile locuintelor in primele trei luni din 2008

Setari Cookie-uri