Comentarii pe articolul Tradeville: Yenul japonez nu mai este victima perfecta


Halal analiza

Japonezu la 4 Septembrie 2009, ora 06:22
Stimate domn, eu traiesc in mijlocul deprecierii documentate de dumneavoastra. Cursul dolar/yen la Tokyo de azi, 4 septembrie, este de 1 la 92,7 (fata de 1 la 124 cu un an in urma). Yenul este azi mai puternic decit era in luna martie. Va multumesc pentru incurajare, dar bancile de aici nu vor sa stie despre analizele dumneavoastra.
Mihai Nichisoiu Tradeville la 4 Septembrie 2009, ora 16:13
Punctul de start al testarii ipotezei privind posibilitatea unei deprecieri puternice si generalizate a yenului japonez a fost inceputul lunii martie a anului curent, nu toamna anului trecut. In perioada martie - august, yenul a suferit un declin puternic si generalizat in fata tuturor monedelor intens tranzactionate la nivel global, insa cu exceptia notabila a dolarului american.
Pe 14 aprilie, intr-un material publicat pe acest site cu titlul "Dolarul american devine vulnerabil" (http://www.wall-street.ro/articol/Piete-de-capital/62764/Tradeville-Dolarul-american-devine-vulnerabil.html), percepeam moneda americana ca fiind la randul sau vulnerabila unei corectii negative generalizate. In cadrul aceluiasi material reiteram opinia conform careia yenul continua sa fie supra-apreciat, ratele de schimb ale acestuia fiind dificil de sustinut. In masura in care la inceputul primaverii presupuneam ca atat yenul cat si dolarul american puteau pierde teren, cursul USD/JPY nu mai reprezenta frontul valutar cel mai oportunist pentru a testa cele doua ipoteze mentionate mai sus. In fata dolarului american, pe parcursul perioadei martie - august, yenul japonez a castigat aproape 5%. In fata dolarului australian, in aceeasi perioada de timp, yenul a pierdut peste 20%.

  Inapoi la articolul Tradeville: Yenul japonez nu mai este victima perfecta

Setari Cookie-uri