Comentarii pe articolul Moody's a coborat la negativa perspectiva ratingului Transelectrica


controlul investitiilor transelectrica

Sragher Peter la 6 Septembrie 2009, ora 08:59
m-am mirat adesea de usurinta cu care transelectrica, chiar si dupa partiala privatizare, a facut investitii, care depaseau profitul pe mai multi ani, fara sa se opreasca. ca si cand ar fi fost in continuare o companie de stat, gata sa primeasca din buget oricat de multi bani pentru proiectele ei.

acum, in conditiile in care are si capital privat, transelectrica ar fi nevoie sa analizeze mai exact necesitatile imediate si absolut necesar, nu sa faca proiecte de sute de milioane de euro, fara ca acestea sa poate fi recuperate intr-un timp gandit cu oarecare precizie. desigur, in domeniul investitiilor, previziunile sunt relative, dar exista mereu o marja acceptabila de recuperare a investitiilor, care trebuie luata in vedere.

transelectrica ar fi nevoie sa se concentreze exclusiv pe extinderea retelei in intampinarea nevoilor operatorilor, dar sa poata face fata - impreuna cu ce a mai ramas din electrica si cu operatori - dezvoltarii, inclusiv a fermelor eoliene. ar fi nevoie sa intervina, pana trece criza, doar in punctele nevralgice. sa amane proiecte care mai pot astepta cativa ani.

transelectrica trebuie sa aiba grija si sa renegocierze contracte pe vreme de criza. un management profesionist ar fi de dorit.

  Inapoi la articolul Moody's a coborat la negativa perspectiva ratingului Transelectrica

Setari Cookie-uri