Comentarii pe articolul Top manageri On the Move


Sa alungam criza economica din Romania!

Justinian Cioroianu la 12 Septembrie 2009, ora 16:28
Criza economica mondiala a fost generata de actuala mentalitate umana care pune banul mai presus de spirit, iar pe meleagurie noastra se simte ca la ea acasa.
Deocamdata nu ii vedem bine coltii insa ziua de maine sar putea sa fie plina de surprize neplacute.
Daca dorim sa micsoram efectele economice ale acesteia in Romania si sa iesim cat mai repede din criza pentrru ca sa nu se cronicizeze ca si perioada de tranzitie care aici la noi dureaza de cca. 20 de ani, atunci se impune ca fiind de stricta necesitate luarea de urgenta a unor masuri radicale si anume in primul rand trebuie schimbat omul, pentru ca doar omul este cel care creaza un sistem economic prosper sau falimentar, doar el genereaza bunastarea sociala sau saracia .
Schimbarea in bine a mentalitatii umane conduce la imbunatatirea calitatii umane si in consecinta la profunde schimbari sociale care sa creeze conditii social-economice pentru dezvoltarea tehnico-industriala, prosperitatea economica generala si pentru progresul social.
Imaginea Romaniei reflecta in afara granitelor sale spiritualitatea si valoarea resurselor sale umane.
Consider ca a sosit momentul pentru refacerea spirituala a Romaniei, cat si pentru promovarea volorilor autentice nationale pe criterii profesionale, adica in functie de pregatirea profesionala, de experienta practica de munca acumulata, de competenta si nu in ultimul rand in functie de frumusetea si taria caracterului.
Trebuie eliminate din viata noastra sociala: atitudinea birocratica, coruptia, indolenta, defectoasa organizare si frauduloasa administrare a avutiei nationale, lipsa de spirit gospodaresc si de respundere, hotia si minciuna.
Se impune sa reformam: educatia, sanatatea, justitia, industria, agricultura, turismul, comertul exterior.
Toti cetatenii trebuie sa fie egali in fata legii, sa aibe aceleasi drepturi si indatoriri fata de tara.
Trebuie sa redefinim bunul simt, cat si sa reinviem spiritul national, simtul datoriei, al onoarei si al patriotismului, sa reinvatam ce inseamna decenta si demnitate nationala.
Nu este de loc greu sa se faca acest lucru macar acum in al 12-lea ceas, trebuie doar sa cream instrumente eficiente de asanare sociala, care sa nu mai permita promovarea pe scara sociala si economica a persoanelor care pun ineresul lor propriu sau de grupare social-politica mai presus de interesele comunitatii sociale din care fac parte, adica mai presus de interesele nationale.
Acum trebuie sa avem cu totii tarie de caracter si in mod special oamenii din presa si sa spunem raspicat:
-STOP JAFULUI NATIONAL SI HOTIEI!
-NU MAI MULGETI ROMANIA, EA ESTE TARA NOASTRA A TUTUROR, NU ESTE VACA VOASTRA A CELOR FARA DE LEGE!
Hai sa cantam cu totii imnul nostru national, poate pana la urma ii vom intelege mesajul:
-"Desteapta-te romane!"
Sa traim cu totii bine, in pace si in armonie!

Justinian Ion Cioroianu
Glont Cristian la 18 Iulie 2010, ora 03:49
Asta da, pt mine nu trece zi sa nu ma gandesc la viata noastra sociala, la tipologiile de oamni pe care le intalnesc mai tot timpul... si parca sunt facute la indigo. As vrea sa cred ca se poate schiimba ceva, sunt o fire optimista, dar analizand lucrurile per ansamblu trag o concluzie desul de dura: Fara o schimbare radicala nu putem fii fericiti!!!
Desi vreau sa intru in politica, nici unul din partidele existenta nu imi ofera o ideologie politica pt care sa ader!! Am resurse nenumarate ca sa reusesc... insa nu se poate de unul singur, dupa cum ai zis coruptia e in floare, democratia a fost prost inteleasa, sunt oamni care ne trag in jos.
Romania este in coada clasamentului si asta o stim toti!! Nu e vb de spirit pt a ne remedia situatia( asta am vauzut/auzit ca se crede in ziua de azi) e vb numai de mentalitate. Ar trebuii sa fim uniti, sa icnercam sa nu mai emigram, sa ne para bine ca suntem romani, si sa nu mai credem ca ne-am nascult in locul nepotrivit!! Daca suntem toti pt unul, si unul pt toti vom reusii si vom inlatura de-asemenea "Jaful national" si Coruptia. UN singur lucru iti spun: Hai pe ei!!! Hai sa fim uniti!! Succesc!! O seara placuta!!!

  Inapoi la articolul Top manageri On the Move

Setari Cookie-uri