Comentarii pe articolul Prognoza vede 685.000 de someri la finalul anului


Tragic dar adevarat !

Radu C. - Germania la 25 Septembrie 2009, ora 16:08
Este si logic ca Romania sa iasa din aceasta recesiune abea in al 2-lea trimestru al anului 2010.
Adevarul este ca in Romania aceasta criza mondiala inca nu si-a facut simtita prezenta in aceeasi masura cum a fost resimtita in alte tari, deoarece in Romania sa pompat se pompeaza si se va mai pompa in economie de catre Statul Roman pana la alegeri. Odata insa cu terminarea alegerilor, Romania va simti cu adevarat efectele grele ale crizei mondiale, care nu vor putea fi remediate decat in cursul anului 2010 sau chiar mai tarziu.
Avand totusi in vedere faptul ca Romania nu este o tara la fel de dezvoltata ca restul (majoritatea) tarilor UE, romanul fiind obisnuit sa fie injosit, rusinat si batjocorit, obisnuit cu viata grea, lipsa banilor, lipsa locurilor de munca, dezinteresul institutiilor statului si a functionarilor publici fata de persoana si obisnuit cu ocuparea unui loc de munca pe baza de pile, relatii si cunostiinte, toate acestea vor contribui intr-o oarecare masura la depasirea mai usoara a recesiunii ce urmeaza a se instala foarte puternic.
Numarul somerilor din Romania a crescut semnificativ si va creste in continuare tocmai datorita faptului sus mentionat, anume ca locurile de munca sunt ocupate numai cu ajutorul pilelor, relatiilor si al cunostiintelor. Astfel persoanele cu calificari deosebit de bune, persoanele care au capacitatea a ajuta statul roman si persoanele cu idei bune isi vor pierde primele locurile de munca in favoarea celor care nu au calificari sau sunt insuficient calificati pentru un anumit post si totusi au relatii si cunostiinte care le sustin si le pastreaza locurile de munca.
Cat timp in Romania statul sau mai bine zis, functionarii publici care ar trebui sa reprezinte interesele cetatenilor romani si nu interesele proprii, cat timp in Romania nivelul coruptiei ramane ridicat plus aceasta criza economica mondiala, acestea vor contribui la cresterea somajului si bineinteles vor contribui la emigrarea personalului calificat spre alte tari cu potential si lipsa de forta de munca, lucru insa total cunoscut in Romania si dezinteresant pentru statul roman.
Sa speram ca romanii vor tece cu bine de aceasta criza si sa speram ca statul roman va gasi alte modalitati de iesire din criza, de ajutare a firmelor si coorporatiilor, astfel incat atat statul cat si acestea sa renunte la disponibilizarea personalului, precum au facut in ultimul trimestru al anului curent Germania si mai putin Franta.
Anca F. la 25 Septembrie 2009, ora 19:48
Asa si este, ai dreptate...
Unul din analistii germani, probabil stii, a mentionat la inceputul crizei, o modalitate de iesire din criza a bancilor, care se refera la persoanele cu credite bancare.
Respectivul a mentionat ca modalitatea de a ajuta o banca in a iesi din criza este a-i ajuta pe cei ce au credite la banca respectiva si au ramas fara bani in a-si achita creditele, lucru greu de facut in Romania deoarece sistemul juridic si cel administrativ sunt complet depasite, cel juridic lasand loc interpretarilor si fiind cel mai adesea folosit de persoanele corupte care au din ce in ce mai mult de castigat pe seama indiferentei statului roman.
Eu una sunt constienta de cele ce vor urma dupa alegeri, bine spus, cand sunt convinsa ca gradul de infractionalitate va creste din lipsa de bani.
Iar apoi, daca si in cadrul politiei se fac disponibilizari si se taie din salarii atunci cine ne mai protejeaza sau cum sa ne asteptam ca politistii si asa corupti la momentul actual sa nu ia spaga???
As fi tare curioasa de un raspuns din partea Ministerului Internelor... probabil nu va veni niciodata, ptr ca in Romania nu se practica sistemul civilizat de feed-back.
Cu alte cuvinte, parerea mea este ca vom iesi din criza in 2011 poate abea in 2012 nu in 2010.

  Inapoi la articolul Prognoza vede 685.000 de someri la finalul anului

Setari Cookie-uri