Comentarii pe articolul Salariatii pana in 35 de ani, obligati sa adere la Pilonul II in patru luni de la angajare


Cele mai bune afaceri

Mircea Lamurean la 13 Aprilie 2008, ora 16:54
Cele mai bune afaceri
Idealul unui om de afaceri este ca statul sa dea o lege prin care clientii sa-i cumpere marfa (buna -rea, nu conteaza) neconditionat, daca se poate. A, ca sunt mai multi astfel de privati (numindu-se fonduri de pensii)si ca ei sunt bine controlati, nu mai conteaza.
Sunt forme ale aceeasi placi de patefon vechi, in alte ritmuri poate. Inainte vreme, statul mulgea boborul cu biciul; apoi mulgerea a fost rafinata de capitalism, prin salarii mici si taxe interminabile, adica se cintau valsuri, tangouri, charleston si mai nou hip-hop si altele; comumismul - forma extrema a capitalismului, in care singurul lucru diferit fata de capitalism a fost lipsa concurentei (in rest acelasi gen de elita si acelasi popor pregatit de mulgere pe muzica patriotica adica) si in sfirsit epoca postcomunista in care boborul plateste precum "berila" o multime de taxe subtile si perfide; iar unde nu incap taxele, incap accizele si mai nou asigurarile de diverse tipuri, culori, marimi etc. Si de ce sa le exploatexe statul aceste asigurari ("de pensii" ca exemplu), cind inainte a facut "mere-pere" din fondurile de pensii iar acum se "da ascuns" sub "poala privatilor", pregatindu-si insa buzunarele pentru a se indestula perfid si din aceasta inginerie financiara (prin intermediul privatilor). Va fi la fel si cu asigurarile de sanatate private si cu altele. Citeva lucruri sunt sigure : boborul plateste; statul e o gaura neagra; daca are datorii statul emite obligatiuni; daca vrea bani concepe taxe sau pune accize sau exploateaza sisteme de asigurari; statul nu pierde niciodata; omul politic se indestuleaza cel mai bine din buzunarul statului; ideea de asigurari private sau de stat e praf in ochi ptr. ca boborul pune banii si nu-i mai vede.
Asa ca nimic nou sub soare. Doar o alta melodie, un alt vers, alt ritm.
Iar daca fondul de pensii e prea mic se poate umbla la asigurarile de sanatate, in asa fel incit pensionarii sa moara mai repede, facind astfel economie ptr fondurile de pensii si de sanatate.
Asa ca viata lunga si multa sanatate.

  Inapoi la articolul Salariatii pana in 35 de ani, obligati sa adere la Pilonul II in patru luni de la angajare

Setari Cookie-uri