Comentarii pe articolul Nestle Romania a vandut de 150 mil. euro in 2007


Acuzații firma Nestle

Kovacs Erzsebet la 17 Aprilie 2008, ora 13:33
Acuzații firma Nestle
Citez: "Metode controversate pe plan internațional de desfacere pe piață a hranei pentru sugari, exploatarea și maltratarea copiilor în firmele furnizare de materie primă.
Concernul Nestle își obține multe dintre produsele sale din țări în care producția de alimente este caracterizată prin standarde ale drepturilor omului extrem de scăzute. Oamenii sunt exploatați mai ales la producerea de cacao și cafea.
Pe Coasta de Fildeș, unde obține cea mai mare parte din producția de cacao pe plan mondial, mii de copii sclavi lucrează pe plantațiile de cacao.
Firma Nestle are în proprietate și două fabrici de alimente pe Coasta de Fildeș."

"Nestle are o mare influență asupra prețurilor extrem de oscilante și scăzute de pe piața mondială și este, în orice caz, responsabilă de suferința micilor fermieri și muncitori din agricultură."

"Concernul Nestle are o poziție pozitivă și cu privire la folosirea alimentelor modificate genetic.Pornind de la premisa că siguranța acestora a fost dovedită (cea ce nu este cazul), firma Nestle va continua să folosească componente din plante modificate genetic, peste tot acolo unde acest lucru este potrivit."

Aș dorii să primesc explicații la aceste acuzații de la firma Nestle și aș dorii să știu în ce măsură sunt implicate în aceste acuzații și fabricile Nestle din Romănia?
Surse:
http://www.nestle.ch/press/biotech.asp
Nestle-Cote d'lvoire: Le malaise....salarial", Le jour, 6.10.1999
http://www.africaonline.co.ci/AfricaOnline/infos/lejour/1401SOC1.HTM


  Inapoi la articolul Nestle Romania a vandut de 150 mil. euro in 2007