Comentarii pe articolul Lucian Croitoru si-a anuntat echipa. Vezi cum arata componenta Guvernului


Romani, trebuie sustinut Primul Ministru Lucian Croitoru.

Victor Constantinescu la 23 Octombrie 2009, ora 22:05
Suntem intr-o situatie dificila. Parlamentul Romaniei a demis guvernul Boc.
Ca simplu cetatean nu am inteles de ce? Abea a inceput sa lucreze, a venit cu masuri radicale intr-o perioada critica. A vrut sa faca ordine in Justitie, in Legea salarizarii si in Legea pensiilor. Cu ce a gresit? Pe cine a deranjat?
Majoritatea Romanilor doresc rezolvarea grabnica a acestor probleme.
Argumentez in fata opiniei publice trei elemente importante si anume:
1. Aveti incredere in justitia din Romania? Eu unul ca inventator Roman nu am. Din 2001 ma judec la Tribunalul Galati pentru intrarea in posesie a prototipului unei salupe iaht in curs de brevetare la OSIM, salupa avariata la Braila din culpa unei nave proprietate a IRCH Galati, care in loc sa o repare sau sa-mi plateasaca daunele provocate, o tine practic sechestrata. Solutia repetata si seaca a Tribunalului Galati a fost "Din accidentul naval respectiv nu se face nimenea vinovat". Iar eu inventatorul si autorul acestui prototip nu pot nici sa-mi recuperez paguba pentru continuarea cercetarilor, nici prototipul.
Este corect? Dvs. in locul meu in aceste conditii va pureti increde in justitia romana?
2. In legatura cu Legea Salarizarii care urgent trebuie solutionata in interesul citateanului Roman, cetatean care a dat votul pentru parlamentarii care ne reprezinta.
Considerati normal raportul salariul minim/salariul maxim de peste 100 ori ?
Cei care se bucura de aceste salarii foarte mari pot oare depune o energie de peste 100 de ori mai mare decat un muncitor sau intelectual proaspat iesit din facultate? Daca da, inseamna ca acesti oameni sunt cu adevarat supermeni. Ca inventator si cercetator doresc sa-i cunosc, poate mai inventez ceva. Deasemenea cred ca foarte multi cetareni Romani doresc sa cunoasca cum au reusit acesti semeni ai nostrii sa devina supermeni.
3. In legatura cu Lega Pensiilor. Aceleasi inechitati si puncte de intrebare ca la punctul 2.
Trebuie sa tinem seama ca numarul pensionarilor este mare. Ei si-au facut datoria, au muncit si au platit corect pentru pensie. Ei reprezinta peste 4,5 milioane de voturi. Sunt o forta si este de datoria guvernului sa fia corect si echitabil cu ei!

Din aceste numai trei considerente(1, 2, 3) ca simplu cetatean a politic, fac un apel. Hai sa lasam noul Guvern al Domnului Prim Ministru Lucian Croitoru sa lucreze fara tracasari inutile ca sa poata produce cat mai mult pentru binele nostru al alegarorilor din Romaia. Numai daca nu poate sau daca se ocupa mai mult de probleme personale, atunci opinia publica prin politicienii alesi de noi, va trebui sa intervina in interesul nostru si al tarii noastre.

Victor Constantinescu
din Braila
Gh Buta la 23 Octombrie 2009, ora 23:16
Nu stiu de ce l-a demis parlamentul, dar stiu de ce trebuia sa cada fostul guvern. Fiindca a ruinat sectorul privat cu modificarile la Codul Fiscal (cu impozite pe pierdere, cheltuieli nedeductibile) astfel, implicit, si bugetul. Si acum Croitoru vine cu aceeasi indivizi, in frunte cu Pogea, si se asteapta la sustinere? E bataie de joc! Iar discursul tau pare cam ceausist si totodata, naiv...
Gh Buta la 23 Octombrie 2009, ora 23:16
Nu stiu de ce l-a demis parlamentul, dar stiu de ce trebuia sa cada fostul guvern. Fiindca a ruinat sectorul privat cu modificarile la Codul Fiscal (cu impozite pe pierdere, cheltuieli nedeductibile) astfel, implicit, si bugetul. Si acum Croitoru vine cu aceeasi indivizi, in frunte cu Pogea, si se asteapta la sustinere? E bataie de joc! Iar discursul tau pare cam ceausist si totodata, naiv...
Anuta Costinel la 24 Octombrie 2009, ora 00:12
Probabil dumneata nu intelegi ca guvernul Croitoru nu exista sau ca este vorba de acelasi guvern Boc (2 si 1/2 sau 3, cum doriti sa ii ziceti) in punctele esentiale (finante, economie si comert sau transporturi). Singurul lucru bun ar fi ca trecem de la un guvern format din 19 ministere la unul de 14. In legatura cu ce ordine a "facut" Boc haideti sa privim un pic mai in detaliu lucrurile (daca "rasfoiti" presa online din ultima luna s-ar putea sa constatati ca guvernul Boc concureaza pentru cel mai prost guvern din cei 20 de ani de post-comunism):
1. aici va contraziceti singur. Pe de-o parte spuneti ca a facut ordine in justitie, iar pe de alta parte veniti cu exemple care sa infirme acest fapt. Debandada din justitie, care a culminat cu asa-zisul protest care de fapt a fost o greva in toata legea, ar fi trebuit sa-l determine pe domnul Predoiu sa-si dea demisia inainte de caderea guvernului Boc. Faptul ca Uniunea Europeana inca ne "inghite" capriciile pe justitie si ne da impresia ca am "pacalit" de fiecare data vigilenta celor care ne verifica nu ar trebui sa ne faca sa avem in continuare aceeasi atitutine pe principiul las' ca merge.
2. in privinta legii salarizarii - acesta a fost un imperativ al acordului cu Fondul Monetar International, nu un "proiect" al guvernului Boc. "Reusitele" guvernului Boc le gasiti aici: http://www.money.ro/macroeconomie/mostenirea-guvernului-boc-200-000-de-noi-someri-un-leu-slab-si-70-000-de-restantieri-la-credite.html. Nu mai vorbesc de falimentarile cu forfetarul samd. Notele primite din afara confirma aceste evaluari (vezi raport CESifo). Privind legea salarizarii unice vreau doar sa evidentiez faptul ca abordarea este total gresita: se porneste de la premisa maririi salariilor mici, treptat, pana la plafonul stabilit, in timp ce salariile mari raman neschimbate. Stiti ce inseamna asta stimate domn? Ca eu voi fi platit in continuare sub 2.000 RON, iar nemernicii care iau acum intre 10.000 si 40.000 RON vor fi platiti la fel, cu rezerva ca poate, daca merge economia bine, voi atinge si eu pragul de 7-8.000 undeva peste 5-10 ani. Adica de ce sa eliminam privilegiile, ca doar privilegiatii sunt "ai nostri", nu? In mare cam aceleasi lucruri sunt valabile pentru legea pensiilor (punctul 3). In materie de pensii, problema nu o constituie pensiile parlamentarilor, ci faptul ca exista pensii in sistemul bugetar (de ex. in justitia care nu vrea sa se miste spre spatiul european si sa imparta dreptate) tot intre 10.000 - 40.000 RON. De unde? Nu ma intrebati.
Eu sincer nu inteleg de ce dracului nu au dat jos acest guvern mai devreme, pentru a recupera macar 2 luni de risipire a fondurilor publice (o sa va inchinati dupa alegerile prezidentiale cand veti auzi sumele vehiculate a se fi cheltuit in acest context).
Cat despre domnul Croitoru, faptul ca nu are decenta de a-si depune mandatul, in conditiile in care este clar ca, prin actiunile sale nu face decat sa prelungeasca perioada de criza, "executand" jocul domnului Basescu in detrimentul intereselor natiunii, ma face sa nu-i acord votul meu de incredere. In plus, domnul Croitoru a promis un guvern de tehnocrati. Un premier tehnocrat peste o "sleahta" de reciclati marca Boc nu reprezinta decat o solutie de adancire a crizei...
Dragne Mihai la 24 Octombrie 2009, ora 05:54
Domnule Constantinescu,
Sunteti confuz si incoerent.Sariti de la brevetul dv.de inventii la pensii si legea salarizarii unice.Guverne au tot fost in ultimii 20 ani in Romania,toate au avut cam aceeasi agenda-pensii,salarii bla,bla,bla...Si nu au facut nimic.E foarte ciudat cum acum pe final de mandat prezidential toti vor sa faca de toate si isi aduc aminte de noi.
In privinta guvernului roman,indiferent cine il conduce si de cine e format,el nu mai guverneaza nimic in Romania si nu are cum sa decida nimic in Romania.
Pensii ,salarii si ce tot clamati dv.in mesaj se decid NUMAI SI NUMAI DACA FMI,UE,BM,BERD ,INTR-UN CUVANT OCCIDENTUL NE IMPRUMUTA.
CE TREBUIE SA INTELEAGA ROMANII ESTE CA SUNTEM O COLONIE SI POLITICIENII ROMANII MINT CAND SPUN CA NE VOR BINELE!
Vlad Dorinel Nicusor la 25 Octombrie 2009, ora 08:33
Stimabili...

Nu uitati ca unele masuri au fost disperate din cauza acestei crize...

Referitor la iimpozitul forfetar este putin gresit ca se aplica peste tot si mai ales la firmele noi, dar sa speram ca se va modifica.

In ce priveste pensiile si salariile si metoda prin care se vor echilibra acestea... Stimat domn Anuta Costinel... te-ai gandit ca este imposibil dpdv legal si al fortei acestor oameni favorizati sa te lupti cu ei?

Asadar din situatia in care suntem este foarte greu de iesit, daca nu crezi poate devii TU o forta in tara asta si rezolvi problema...

Tot respectul pentru Dl. Victor Constantinescu; va doresc succes cu justitia Romana.
In tara asta de cele mai multe ori e bine sa eviti justitia...
la 26 Octombrie 2009, ora 14:07
Vlad Dorinel Nicusor Impozitul forfetar NU se aplica la firmele noi, se aplica la cele vechi, dar la incasarile din 2008, iar cel mai gresit lucru la acest impozit este grila, dupa care o firma mica plateste si cote cu 2 cifre din incasari, iar una mare procente de 0,00.. Iar un guvern care ia masuri dictate de disperare, nu de logica, nu are ce cauta in fruntea tarii. Din cauza sistemului creat, cu pragurile electorale mari, partidele care-si impart tortul politic au reusit sa faca imposibila aparitia unor forte politice noi. Asa ca nu se prea pare ca ai cunoste situatia, din ceea ce spui. De acord insa cu chestia cu justitia...

  Inapoi la articolul Lucian Croitoru si-a anuntat echipa. Vezi cum arata componenta Guvernului

Setari Cookie-uri