Comentarii pe articolul Petrom a investit 90 mil. euro intr-o noua unitate de procesare a gazelor


Tehnologii de recuperare a vaporilor la Depozitul Petrom din Cluj

Laura Dumitrascu la 30 Octombrie 2009, ora 13:52
La depozitul Petrom din Cluj de la fiecare cisterna incarcata, pot fi recuperati integral vaporii de benzina, in urma implementarii sistemului de recuperare vapori de catre compania Syscom 18, unul dintre liderii nationali in domeniul automatizarilor industriale. Sistemul realizeaza in acelasi timp, in combinatie cu asa numita incarcare pe jos a autocisternelor, o zona fara pericol exploziv din punctul de vedere a normelor de protectie si protejarea mediului inconjurator in zona de incarcare.
Excesul de vapori aparut la vehicularea si stocarea produselor petroliere de tip benzina cat si datorita variatiilor atmosferice de temperatura, este colectat si procesat. Prin procesare, se reduce emisia de compusi organici volatili in atmosfera si se recupereaza produsul volatil in vederea reutilizarii.
Functionarea intregului sistem este urmarita de catre Syscom 18 printr-un program computerizat, care realizeaza, printre altele, vizualizarea schemei sinoptice a sistemului de vapori, controlul parametrilor de functionare (temperaturi, niveluri, densitati, debite masice pentru emisiile din unitatea de recuperare), emiterea comenzilor pentru pornirea/oprirea unitatii de recuperare in functie de presiunea dezvoltata in sistem, executarea traseelor tehnologice pentru lichidul absorbant (necesar unitatii de recuperare), izolarea unor tronsoane si/sau echipamente din circuitul de vapori in cazuri de emergenta. Unitatea de recuperare a vaporilor dispune de propriul sau sistem de calcul.
In cadrul acestei lucrari, firma Syscom 18 a activat ca antreprenor general si integrator de sistem, asigurand ingineria de baza, contractarea cu terti a lucrarilor de proiectare si deexecutie , contractarea si livrarea aparatelor si a echipamentelor, implementarea softurilor de aplicatie si executarea unor lucrari speciale de inalta tehnicitate.

  Inapoi la articolul Petrom a investit 90 mil. euro intr-o noua unitate de procesare a gazelor

Setari Cookie-uri