Comentarii pe articolul Preturile din piata imobiliara sunt umflate, iar cele declarate la notari subevaluate


GASCA nu numai CASTA notariala

Constantin Bortoi la 23 Aprilie 2008, ora 20:31
GASCA nu numai CASTA notariala
Prea multe comentarii nedocumentate !
Nici chiar gazetarii nu fac distinctia intre plata impozitului pe venit ( suportat de vanzator) si tarifele - onorarii achitate de cumparator. Ambele sunt determinate in functie de valoarea bunului.Insa valoarea declarata la notar nu poate fi mai mica decat cea din grila stabilita anual ( mereu in cresteri valorice)de expertii imobiliari solicitati de Camerele intra-judetene ale notarilor.Iar pentru ca acestia primesc onorarii in functie de valoarea minimala stabilita, au interes sa influienteze , in sus ,evaluarile.De aceea, in unele cazuri, ramane o mica marja intre pretul real si cel minimal impus.
Pentru ca onorariile " cuvenite" notarilor sunt aberant de exagerate ( zeci de milioane lei vechi) pentru o modesta locuinta ( dar intr-o zi intocmesc mai multe acte de vanzare-cumparare ), la inceputul lunii martie, in Senatul Romaniei s-au adresat critici.La 7 martie a.c. Consiliul Uniunii Nationala a Notarilor Publici a motivat ca onorariile sunt intre 0,5 -1%.Acesti "legisti" au mintit nu numai Senatul ci o natiune, pentru ca onorariile pornesc de la 2,5%,pentru un prim segment valoric,urmeaza 2 % , 1,5% , 1% , 0,75%, pentru diferentele secventiale ramase.
Legea nr 36 este cretina, facuta de notari pentru ei.Au desfiintat notariatele de stat ;isi propun si sustin onorariile ;acestea in limite minimale (cum nu mai exista nicaieri );onorariile pentru acte similare,scoase de la imprimanta, sunt radical diferite in raport de valoarea imobilului.De ce ? ca nu se munceste in plus. Taxele la stat si onorariile, ii impiedica pe oamenii de rand sa rezolve in 3 etape, cu duble cheltuieli: 1) SUCCESIUNEA ,2)CADASTRU si 3)PARTAJUL,insumare de prea multe milioane lei,pe care foarte multi nu-i au.
Populatia este revoltata de lacomia notarilor, fara scrupule,fara suflet de om , fara jena si rusine si fara frica fata de Dumnezeu. Multi praduiti fara mila ii blesteama. Ceva se va intampla, ca nu se mai poate.Nicaieri ca la noi.

  Inapoi la articolul Preturile din piata imobiliara sunt umflate, iar cele declarate la notari subevaluate

Setari Cookie-uri