Comentarii pe articolul Masteratul, obligatoriu pentru studentii care aspira la mai mult decat o functie de executant


Pledoarie pro domo

Radu Diaconovici la 5 Mai 2008, ora 09:29
Pledoarie pro domo
Articolul este o pledoarie pro domo care omite un element fundamental - comparatia vechiului model de programa de studiu universitar (9+1 semestre) cu cel unificat Bologna (6+3 sau 6+4) si trage concluzii alarmiste de tipul "in viitor, fara master, o sa ramai la coada lantului trofic", fara sa explice cauzele, efectele si impactul modelului Bologna asupra nivelului de pregatire al viitorului profesionist / licentiat. Realitatea pe piata muncii arata un pic diferit - un tanar absolvent a 6 semestre ce-i confera o diploma universitara (este licentiat in ...) are un bagaj de cunostinte incomparabil mai mic decat predecesorul sau care a completat 9+1 semestre cu o lucrare de diploma (licenta pe stil nou) iar perioada de 3-4 semestre de master ii completeaza tinarului educatia formala cu exact acele cunostinte aprofundate (materiile de specialitate) care-l vor ajuta sa devina profesionist in domeniul de activitate ales. Ca angajator, fac aceasta diferenta, pentru ca altfel comparam mere cu pere. Pe scurt, un articol slab - mesaj populist, pledoarie partinica, fundamentare incompleta a argumentatiei.
Constantin Tudoran la 5 Mai 2008, ora 13:31
Excelent argumentat, bine spus. Eu unul am studii de inginerie incheiate acum 17 ani. Nu am inca concurenta pe piata. Tinerii care ies acum pe piata pot cu greu face diferenta intre un program de productie si un grafic de prezenta sau intre surub si piulita.
Asadar... Masteratul este deocamdata pentru economisti. Inginerii... trebuie sa arate CE STIU EXACT nu cate tone de hartii au castigat.
Corina Diaconescu la 11 Mai 2008, ora 12:26
De acord cu cele spuse mai sus. Si nu este valabil doar pentru ingineri, si economistii au studiat 9+1 semestre. In plus, nu pot sa cred ca un angajator va pune intr-o functie de conducere un tanar absolvent cu masterat in locul unui economist licentiat, fara masterat, dar cu experienta si rezultate.

  Inapoi la articolul Masteratul, obligatoriu pentru studentii care aspira la mai mult decat o functie de executant

Setari Cookie-uri