Comentarii pe articolul Olteanu, FM Logistic: Companiile s-au repliat in fata crizei pentru a-si controla mult mai bine costurile


Ghidul urmatoarelor mutari: viteza si flexibilitate

Bocseru Octonelia la 11 Noiembrie 2009, ora 03:38
Asa cum spunea domnul Olteanu, replierea companiilor in fata crizei s-a facut in principal cu efecte imediate in politica de personal si cu sugrumarea furnizorilor la minimul de subzistenta.
Odata cu revenirea pietei insa va fi foarte importanta modalitatea aleasa de ajustare a capacitatii la dimensiunile cerute.
Daca vreti doua cuvinte de ordine pentru urmatoarele mutari: viteza si flexibilitate. Angajarile de personal vor fi cu atat mai eficiente cu cat se fac mai repede (piata este plina de resurse calificate care ar lucra fericite pentru un salariu mai mic) si protejeaza compania fata de fluctuatiile de comenzi din perioada curenta (contracte temporare cu posibilitate de extindere ori transformare in permanante ori perioade de training, internship). Noile contracte cu furnizorii vor aduce mai multe beneficii daca sunt facute rapid, limiteaza cresterile de preturi si garanteaza capacitati intr-un lead time mai scurt.
Viteza este necesara pentru a ocupa "poll position" unde partenerii de business iau decizii greoi, pe fondul unei piate avida de comenzi / colaborari pentru a se sustine ori a-si acoperii gaurile generate de criza.
Flexibilitatea e necesara pentru ca piata inca nu e asezata, companiile sunt reticente in a merge mai departe si a se angaja la contracte mari, are loc o reevaluare a protofoliului de produse de la cele adresate unor segmente foarte specifice catre cele de subzistenta, mai simple.

  Inapoi la articolul Olteanu, FM Logistic: Companiile s-au repliat in fata crizei pentru a-si controla mult mai bine costurile

Setari Cookie-uri