Comentarii pe articolul BVB a scazut saptamana trecuta, in ciuda rezultatelor bune ale bancilor


Pentru cei care nu inteleg sau... 'nu inteleg'

Adrian Mihai la 12 Mai 2008, ora 10:33
Pentru cei care nu inteleg sau... 'nu inteleg'
Lipsa transparentei sistemului bancar in ceea ce priveste riscurile la care sunt expuse bancile cat si recenta evaluare a agentiilor de rating care mentioneaza despre existenta unei crize de lichiditate, reprezinta o parte din motivele pentru care asistam la o scadere a pretului actiunilor din sectorul financiar-bancar.
Problema lipsei raportarilor in ceea ce priveste riscurile la care se expun bancile din sistemul bancar romanesc (rapoarte de genul Valoarea la Risc pentru riscul de credit, piata si operational, sau alti indicatori de risc& rentabilitate, care ajusteaza rentabilitatea in functie de risc) cat si a lipsei informatiilor referitoare la gradul REAL de indatorare si a altori indicatori (de ex. Economic Capital), indeparteaza investitorii mari, care au redescoperit virtutiile analizei de risc in acest sector.
Brokerii care nu inteleg ce se intampla ....trebuie sa inteleaga ca nu profiturile contabile sunt cele care conteaza intr-o lume care este expusa la riscuri din ce in ce mai mari... Concluziile trase strict pe baza raportarilor contabile din sistemul financiar-bancar sunt, in cel mai bun caz, insuficiente.

  Inapoi la articolul BVB a scazut saptamana trecuta, in ciuda rezultatelor bune ale bancilor

Setari Cookie-uri