Comentarii pe articolul O seara cu doi invingatori - Geoana si Basescu: "Am castigat"


O seara cu doi invingatori

Mihalache Constantin la 7 Decembrie 2009, ora 03:08
Spectacolul grobian care s-a desfasurat pe toata media, impotriva lui Traian Basescu, a continuat si in ziua alegerilor (vezi Realitatea, VoxPublica). Nu, nu sunt doi castigatori. Indiferent de rezultatul final, castigator nu poate fi decat unul singur: Traian Basescu. Pentru ca voturile lui au fost numai ale lui, pe cand cele ale lui Mircea Geoana au fost ale unei "armate unite" :Geoana, Antonescu, Johanis, Dinescu, Ursu, Nistorescu, Ciuvica si multi, multi altii.... Daca Traian Basescu va castiga alegerile (si, intr-un firesc spirit de dreptate, ar trebui sa le castige) multi dintre cei enumerati mai sus (si nu numai) ar trebui sa se uite in oglinda... Nu mi-as dori sa fiu in pielea lor....
Bulimar Iulian la 7 Decembrie 2009, ora 12:35
Realitate trista "O seara cu doi invingatori dar si cu peste 20 de milioane de perdanti".

Dincolo de declaratiile belicoase, afectate sau inversunate ale politicienilor, ceea ce ne aduce de azi inainte viata, zi cu zi, este o lipsa fara precedent a unei previziuni a viitorului pe un termen mai lung sau mai scurt, precum si o scindare uriasa dar tacuta a societatii in doua falii ireconciliabile, una formata din sustinatorii actualului sau noului presedinte si a doua a celor impotriva acestuia - subliniez scindare a societatii nu a politicienilor.

De ce lipsa a unei previziuni? - pentru ca in nici un calcul indiferent care ar putea fi combinatiile si variabilele nu se poate prefigura o continuitate a unei normalitati chiar si originale asa cum am avut in acesti 20 de ani, o democratie mai evidenta sau mai ciuntita ori o libertate mai zdruncinata sau mai alintata, care conduc indubitabil catre norii vinetii ai lipsei de orizont.

De ce societate scindata ? - datorita unor excluderi categorice, bisensuale, intre cele doua tabere create de aceste din urma alegeri prezidentiale. Chiar si ultimele declaratii ale purtatorilor de drapele portocalii fac referire in continuare la doar o jumate de popor sau, mai corect matematic, la un sfert si ceva, in timp ce cealalta jumatate-treime din natiune, fie pierzatoare, fie necuvantatoare, este considerata inexistenta, dar in realitate traitoarea unei deziluzii neiertatoare a dramului de speranta catre ceva, orice ar fi fost acest ceva.

Ce va fi maine ? - Mai intai realizarea desenului unei combinatii considerata de unii impotriva naturii iar de altii ca un rau necesar si, apoi sau concomitent, trecerea la o decimare in masa a celor considerati potrivnici precum in vremurile glorioase ale evului mediu, iar pentru toti cei "inexistenti" un continuu si inuman spalat de punti al corabiei aflate intr-o noua cincinala deriva-epopee.

  Inapoi la articolul O seara cu doi invingatori - Geoana si Basescu: "Am castigat"

Setari Cookie-uri