Comentarii pe articolul Estimare soc: Romania nu va adopta euro in urmatorii 10 ani


Romania nu va adopta euro in urmatorii 10 ani

Matei Gabriel la 7 Decembrie 2009, ora 19:22
Ce mare tragedie! Aveti impresia ca adoptarea euro va aduce ceva bun, ceva in plus fata de o situatie economica oricum delicata comparativ cu celelalte economii comunitare? Are cineva impresia ca economia romaneasca va fi mai competitiva prin adopatrea euro? Doar trebuie sa ne uitam la economiile mult mai puternice! Germania, Franta, Italia, economii de G8; dupa adoptarea euro, au crescut taxele, tva-ul, implicit preturile. Oare de ce sustinatorii adoptarii euro nu isi pun intrebarea: ce motive a avut Marea Britanie sa nu adopte euro? Dar Suedia? Dar Norvegia? Dar Elvetia? Chiar sunt atat de "prosti" sa nu adopte euro daca era mai bine pentru ei!

Euro este o moneda "virtuala" (gen banii din jocul monopolis)! S-a pornit eronat inca de la inceput! O paritate falsa din punct de vedere economic a conversiei monedelor nationale (marca germana, gulden, franc francez). Chiar economiile acestor tari erau pe picior de egalitate incat 1DM=1FFr=1Hfl=1 euro? Unde mai punem raportul 1euro=1US$! Sa fim seriosi! Doar minti bolnave, care vor raul europenilor pot gandi la justetea acestui start! Iar legile economice nu au iertat si acum vedem (mai bine zis simtim profund) consecintele!
Mihai M la 8 Decembrie 2009, ora 10:04
Teoria conspiratiei este refugiul mintii incapabile.
Replica ta are numeroase greseli si esti dezinformat.

Care sunt acele legi ale economiei? Le intelegi macar?
Despre ce raport 1Eur = 1$ vorbesti?

Pt noi, Romania, adoptarea euro ar fi benefica. Dpdv economic nu putem sa ne comparam cu Suedia, Norvegia, Elvetia si UK.

Nicu la 8 Decembrie 2009, ora 18:03
adoptarea euro nu va aduce nimic bun acestei tari....abia cind romania va ajunge la nivelul tarilor scandinave atunci va putea adopta euro probabil....acum nu are nici un fel de putere economica...romania e la pamant sunteti chiar atit de naivi incit nu vedeti acest lucru...poate in 10-15 ani va fi posibil asa ceva..
Nedelcu Iulian la 13 Decembrie 2009, ora 11:55
Populatia din aproape toate tarile uniunii europene a avut de suferit dupa trecerea la moneda unica europeana. Italienii inca isi compara preturile cu vechea moneda si au amintiri melancolice despre vremurile cele bune ale lirei. Nemtii la fel isi amintesc cu tristete de economiile pe care le-au avut inainte de caderea comunismului, injumatatite de trecerea la marca vest si apoi injumatatite inca o data la trecerea la euro.
Dar cum voturile noastre au doar caracter informativ pentru "mai marii" tarii in mod inexorabil vom trece la euro si vom fi inca o data pacaliti de sistem la fel cum am fost pacaliti la trecerea la noul leu.
Ce e de facut?

''Da-mi, Doamne, puterea de a accepta ce nu pot schimba, curajul de-a schimba ceea ce pot si intelepciunea de-a sti ce pot si ce nu''.

  Inapoi la articolul Estimare soc: Romania nu va adopta euro in urmatorii 10 ani

Setari Cookie-uri