Comentarii pe articolul Cum se vede insolventa Flamingo prin ecranele de tranzactionare la Bursa


insolventa flamingo

Cercel Gabriel Constantin la 13 Decembrie 2009, ora 15:03
Domnule, isi merita soarta. Din moment ce un pusti de 29 ani (Adi Olteanu) domina tot ce se intampla in acea firma.
Nu stiu cat de inconstienti pot fi acei actionari sa lase zeci de milioane de euro la mana unui pusti (singurul lui job fiind la aceasta firma- fara niciun alt background serios).
Idiferent daca venea criza sau nu, soarta lui Flamingo era aceeasi. Poate nu anul asta, dar intr-un an, maxim 2 - aici se ajungea.
Deciziile proaste de la nivel inalt au dus spre o prabusire inevitabila: investitii de milioane de euro in deschiderea magazinelor de mari dimensiuni care genereau costuri de intretire foarte mari si cu vanzari mici, perioade de amortizare a costurilor initiale f mari, chirii exorbitante, angajati in 2 ture + blocarea stocurilor (banilor). In schimb au fost inchise magazine de dimensiuni mai mici care aduceau profituri relativ ok.
Toate acestea au fost facute pe fondul:
- scaderii pietei in 2007, 2008 comparativ cu anii de glorie din 2003-2005;
- cresterii vanzarilor online intr-un ritm alert. Daca in 2003-2005 nu existau vanzari online pe acest segment, in 2008 s-au dezvoltat foarte mult, ajungand la cifre de afaceri de zeci de milioane de euro;

Vanzarile din ultimii ani (2006-2008) s-au datorat vanzarilor pe credit si nu ca fiind o necesitate stricta a consumatorului. Un alt factor a fost aparitia tv LCD si monitoarelor LCD, precum si dezvoltarea pietei imobiliare (intr-un apartament nou era nevoie de un set complet de electrocasnice, electronice).

Pur si simplu s-a mers pe o strategie proasta, in care trendul pietei nu a fost simtit de conducere.

Ghenea, Buligoanea ar putea fi o solutie, desi nici ei nu cred ca mai au solutii.



  Inapoi la articolul Cum se vede insolventa Flamingo prin ecranele de tranzactionare la Bursa

Setari Cookie-uri