Comentarii pe articolul Tendinta: Expatii parasesc America


nu e chiar asa

Scarlat Loredana la 29 Decembrie 2009, ora 18:47
In primul rand acei expati care au locuri de munca bune nu le vor parasi doar pentru ca anul asta sau anul viitor va fi mai greu. Ei stiu ca se merita efortul pentru ca pe termen mediu si lung beneficiile sunt mai importante decat dezavantajele.
Nr.2 Cartea verde nu este singura care le da acestor expati dreptul de a munci in SUA.
Nr.3 Ca si expat sub viza H-1B pot spune ca daca un angajator scade salariul unui lucrator H-1B si nu scade tuturor angajatilor, atunci detinatorul de H-1B il poate raporta la Dept de Munca, iar acel angajator risca amenzi de peste 50000. Tot Dept de Munca american prevede ca pentru acesti expati H-1B sa existe un nivel de salarizare mediu pentru domeniul respectiv de activitate, nivel sub care nu se poate cobori fara a incalca legea. De exemplu pentru nivelul 1 de contabilitate (2 ani de experienta), in orasul New York se prevede fie 25 de dolari pe ora, fie 50000 de dolari pe an. Cu banii astia te poti descurca onorabil chiar si in NYC.
4. Nu incerc sa infirm faptul ca unii dintre expati se vor intoarce acasa sub convingerea ca vor gasi oportunitati mai bune, dar acum ca economia americana da semne de revigorare, lucrul acesta se va intampla din ce in ce mai putin.
5. Articolul mi se pare incomplet si ofera un punct de vedere unilateral.

  Inapoi la articolul Tendinta: Expatii parasesc America

Setari Cookie-uri