Comentarii pe articolul Top 10 declaratii de criza despre piata imobiliara in 2009


Sa ne punem pe treaba...

Immod la 3 Ianuarie 2010, ora 22:10
Incerc sa exprim simplu o situatie de criza extrema a financiarizarii globale a economiei occidentale... si nu-i simplu de loc.
Comentariul meu nu se refera decat la "locuinte", asa cred ca ar fi mai inteligibil...
Valuarea bunurilor imobiliare nu este astazi "in linie" cu pretul tranzactiilor imobiliare.
Ca sa fie simplu: un apartament construit in anii '80, intr-un bloc din Bucuresti, care nu a mai fost intretinut de ani de zile, care nu poate fi restaurat (blocul), chiar daca apartamentul are robinete de aur in baie, nu valoreaza mai mult decat pretul lui de cost + robinetele (daca cine vrea sa cumpere, sa le demonteaza si le vinde la piesa, sau la gram).
Asta inseamna ca preturile afisate la m² pe baza tranzactiilor care nu reprezinta decat un procent infim din numarul apartamentelor, nu reflecta valoarea reala a bunurilor imobiliare..
Acest decalaj este atat de mare ca preturile de cumparare sunt in decalaj total si cu puterea de cumparare cat si cu valuarea venala a bunurilor.
Cei care cumpara nu fac decat sa satisfaca necesitatea de a gasi o locuinta, dar pe plan economic se pun intr-o situatie de "faliment"...
Cel care cumpara pentru ca sa vanda... a ajuns la capatul situatiei speculative care ii permitea sa faca beneficii fara nici o inveqstitie reala... ASTA S-A TERMINAT!
Acum este momentul sa ne suflecam manecile si sa ne punem pe treaba... sa adaugam valuare... prin lucrari durabile, bunurilor imobiriare pe care le detinem...
Cu ce bani? Asta este problrma iesirii din criza...

  Inapoi la articolul Top 10 declaratii de criza despre piata imobiliara in 2009

Setari Cookie-uri