Comentarii pe articolul Bancherii: Dobanzile la credite nu se vor reduce imediat!


Bancherii:"Dobanzile la credite nu se vor reduce imediat!"

Mischie Alexandra la 8 Ianuarie 2010, ora 16:04
Decizia de reducere a dobanzii de politica monetara o simt ca pe o repetitie fara prea mari efecte in piata.
Sa fim sinceri, este posibil ca situatia economica sa nu se inrautateasca chiar asa cum prevad analistii, insa , cu siguranta va fi mai dificil in 2010 decat in 2009 - inca nu am inteles ce trebuie modificat si nici ce strategii sa adoptam.
Aceasta masura a fost luata si in 2009 (si nu o data) si va mai fi aplicata cel putin inca o data pana la finalul lui 2010.
Efectul in piata a fost prea putin simtit.
Vom asista la nesfarsit la acest proces....pana cand populatia nu va mai dori sa auda de credite (oare se va intampla asta vreodata???)...ceea ce este de-a dreptul imposibil.
Deci obisnuiti-va cu gandul ca odata ce ai in derulare un credit (si esti fericit daca ai doar unul) sau mai multe (cazul cel mai intalnit) esti sclavul sistemului !
La inceputul anului vor scade dobanzile la depozite, iar prin martie, aprilie, poate vom vedea o mica adjustare a dobanzilor si la credite....si nu la LEI (nu va faceti iluzii) ci, cel mai probabil la EUR.
Daca adaugam si lunga lista de disponibilizari cu care suntem amenintati inca de la safrsitul lui 2008, situatia devine catastrofala.
Oamenii vor avea nevoie in mod constant de bani.
Dobanzile la credite nu vor scadea simtitor, si chiar si asa, cand esti angajat dar tot mai ai nevoie de bani si vrei un credit....si ai gasit o institutie care iti acorda creditul, nu-ti mai pasa de dobanda....oameni buni, asta-i realitatea.
Economia tarii (cred ca exista doar ca si termen gramatical) va "functiona" oricum in parametrii cu care am fost obisnuiti dupa 1992-1994...
Succes tuturor si nu va puneti sperante prea mari in scaderea dobanzilor.

  Inapoi la articolul Bancherii: Dobanzile la credite nu se vor reduce imediat!

Setari Cookie-uri