Comentarii pe articolul Impozitul forfetar revine. Cel tarziu in partea a doua a anului


forfetar

Florin la 12 Ianuarie 2010, ora 21:52
de acord cu impozitul forfetar, atata timp cat impozitul se calculeaza pt cifra de afaceri pe anul in curs. este absurd sa fiu taxat in 2010 pe cifra de afaceri pe 2009.
eu personal am avut de pierdut , cand in 2009 am platit impozit aferent cifrei de afaceri pe 2008 (impozit 1500euro), iar in 2009 am avut cifra ce afaceri 10.000euro.
asa e pe la noi. taranie. si toti romanii tecem din gura si inghitim toate porcariile, in loc sa iesim in strada.
Cosminator la 12 Ianuarie 2010, ora 22:46
Vad comercial? vor sa defineasca vadul comercial? Adica zona aia amarata in care isi desfasoara activitatea comerciantul? In functie de un trotuar vor ei sa impoziteze? JALNIC. Mai oameni buni, China produce si exporta de duduie America si Europa si noi ne impiedicam in trotuare?
Daca tot tineti cont de trotuar atunci tineti cont si de prognoza meteo. Daca e vreme rea magazinul respectiv nu mai are vad nici cat negru sub unghie.
Voicescu Gheorghe Constantin la 13 Ianuarie 2010, ora 12:48
sint de acord ca frauda fiscala trebuie oprita
dar la elaborarea acestui nou impozit, nu trebuie sa se uite ca :
-la inceputul unei firme( nu ma refer la cei care inchid una si deschid imediat alta firma), cheltuielile sint mari si pina intri in ritmul activitatii, clientii sint redusi la numar
-in aceasta perioada de criza provocata,pentru majoritatea domeniilor de activitate , clientii scad, implicit si CA
-cei care produc produse/ servicii, adauga putin ca sa poata sa se mentina pe piata dar sint si firme ( INTERMEDIARII ) care realizeaza profit condiderabil doar prin inregistrarea unor facturi in contabilitate si adaugarea de adaus considerabi
-existe firme cu adaus imens ( ex. service CASA auto Tiriac, cu adaus afisat de 0-1000 %) care ar trebui sa fie altfel impozitate fata de cei care au un adaus de max 5 % de exemplu.
Pina ce legea nu va fi drasnica cu cei care sint dovediti ca au facut frauda fiscala( confiscare totala, inchisoare de 10-15 ani, interzicerea lui sau a celor care l-au ajutat ( contabili, colaboratori dovediti ) de a mai fi actionar in vreo firma) , evaziunea fiscala de proportii va fi acceptata de oficialitatile si institutile tarii noastre.
Cornel Haristiade la 13 Ianuarie 2010, ora 17:21
perfect de acord cu prognoza meteo.cand e vreme urata, nu-mi calca aproape nimeni pragul magazinului, care de altfel e de cosmetice pe centru.toata lumea fuge la mall dc e vreme rea sau canicula.deci ce impozitam?EU ZIC SA INCERCAM SA IMPOZITAM AERUL...
Zghimbea Raluca la 13 Ianuarie 2010, ora 21:13
Mda...Oamenii astia baga tot felul de taxe inventate peste noapte, tot felul de impozite, firmelor mici si mijlocii, care prin definitie NU FAC BANI decat sa supravietuiasca. Dar, cand s-a propus taxa pe averea celor cu peste 500.000 euro, bogatasii s-au umflat in pene ca cum sa dea ei 0,5 % din banii lor munciti "cinstit". Vedeti? De-asta Romania nu va avansa niciodata din punct de vedere economic...din cauza mentalitatii :"nu-mi pasa de tzara si de bunastarea ei, imi pasa sa-mi fac eu averi cat sunt la putere". Long live politics
la 15 Ianuarie 2010, ora 19:27
Raluca , nu generaliza . O buna parte dintre acesti "bogatasi" cum ii numesti ,au creat in Romania locuri de munca iar in acesta perioda grea incearca prin toata priceperea lor sa le mentina . Daca ei vor reusii prin business-ul lor sa devina si mai bogati atunci si cei din jurul lor o vor duce mai bine. Parerea mea. Totul este sa nu generalizezi , fi mai selctiva. Succes.

  Inapoi la articolul Impozitul forfetar revine. Cel tarziu in partea a doua a anului

Setari Cookie-uri