Comentarii pe articolul Creditarea se va relua: Mai avem de asteptat jumatate de an


Dupa ce moare pacientul vine si ambulanta

Lamurean Mircea la 8 Februarie 2010, ora 10:17
De ani buni, politica practicata de BNR a fost gresita. RMO - ul dar si alte mecanisme au ridicat dobinzile la niveluri sfidatoare, omorind IMM-urile si sufocind persoanele fizice care au avut curaj sa se imprumute. In raportul banci - clienti, acastia din urma sunt tradusi sistematic.

Traducerea e cu atit mai ampla, cu cit sunt mai mici clientii. E o lupta ticaloasa si fara remuscari, invaluita in zimbete. Iar peste acest circ, dirijorul suprem - BNR - invirte bagheta in interesul altora. A celor din afara : multinationale, finantatori...etc. Sa fim seriosi : cine doreste o Romanie independenta economit ? Cine doreste companii romanesti competitive si care sa bulverseze piata ? Si cum sa scada dobinzile cind statul se imprumuta la greu si accepta dobinzi mari ? Cum sa se dezvolte companiile romanesti cind sunt sufocate de taxe ? Si -mai mult- mediul concurential nu exista : statul domina tot.

Asta se vede si in salariile bugetare mult mai mari fata de privati. Singurele afaceri sigure sunt cu statul, asa ca toata energia concurentiala este canalizata inspre a te face prieten cu cei care semneaza contractele. Adica mina intinsa la politicieni si diversi administratori ai statului. Care pina sa gestioneze miliarde, nu au stiut sa bata macar un cui. Si noi vorbim de relansarea creditarii...

  Inapoi la articolul Creditarea se va relua: Mai avem de asteptat jumatate de an

Setari Cookie-uri