Comentarii pe articolul Stimulii anuntati de guvernanti au fost mai mult imaginari decat reali


Singurul stimul de relansare a economiei

la 7 Martie 2010, ora 19:21
Ca sa obtii stimulii de 13 miliarde Euro, trebuie sa ai proiecte cu mari impacte in impulsionarea industriei si a celorlalte ramuri aducatoare de plusvaloare.
Fondurile structurale sunt imposibil de accesat de catre inventatorii-persoane fizice,care de regula sunt la limita existentei, daramite sa mai si indeplineasca conditiile prohibitive ale acestor programe.
Hai sa vedem cine le poate accesa fara dificultati:
18 februarie 2010: Guvernul Romaniei a aprobat ordonanta de urgenta ce prevede acordarea de garantii beneficiarilor de fonduri structurale care nu reusesc sa-si asigure din surse proprii fondurile necesare pentru implementarea proiectelor din fonduri structurale.
Beneficiarii acestui program sunt:
autoritatile publice locale
asocierile legate de infrastructura de apa
universitatile
unitatile de cercetare
Domeniile pentru care se acorda aceste garantii guvernamentale sunt:
infrastructura rutiera
infrastructura energetica
infrastructura de alimentare cu apa
canalizarea si tratarea apelor uzate
managementul deseurilor
infrastructura destinata educatiei si cercetarii-dezvoltarii
infrastructura in domeniul sanatatii si a asistentei sociale.

Bravo Guvernule ! Pai sa vezi cum au sa mai impulsioneze aceste entitati industria ! Afara ,poate de infrastructura energetica, celelalte sunt domenii care nu determina direct PIB-ul tarii noastre.
Sunt si aceste masuri necesare, dar unde sunt masurile menite dezvoltarii economice,care sa ne scape de grija zilei de "azi-maine-poimaine...".

Cred ca este timpul ca Guvernul sa se ocupe si de cea mai importanta problema actuala: "Construirea Societatii Multilateral Subdezvoltate", practicata cu inversunare de catre toate guvernele de la '89 incoace !
Iesirea din criza are o singura "portita de iesire" - APLCATIA INDUSTRIALA A CELOR MAI VALOROASE INVENTII ROMANESTI !
Ma refer la inventiile persoanelor fizice, in curs, sau brevetate, inaplicate din lipsa de resurse financiare.
Avand in vedere ca potentialul inventic imens existent , care constituie singura cale spre eficientizarea si dezvoltarea economiei nationale, este neaplicat industrial, iar sute de inventatori-persoane fizice sunt in imposibilitate de a-si promova si dezvolta inventiile, vin cu urmatoarele propuneri, care sa elimine obstacolele care stau stavila acestora:
- In cadrul Institutelor politehnice de stat sunt catedre pe specialitati, care se pot constitui in Comisii de verificare ale proiectelor, pe diverse domenii de specialitati tehnico-stiintifice. Aceste Comisii ar putea analiza si aviza inventiile cu mare potential industrial.
- Guvernul Romaniei sa gaseasca solutii de finantare totala si nerambursabila pentru proiectarea realizarea si testarea unor Modele Experimentale Demonstrative(MED), ale inventiilor avizate.
- Idem, pentru constituirea societatilor comerciale private ale inventatorilor si finantarea totala pentru crearea unor mici capacitati de productie(pentru MED-urile testate favorabil), in care statul sa aiba 49% din actiuni, din care poate ceda procente facultatilor care le-au verificat si avizat favorabil proiectele si care le vor acorda asistenta tehnica in viitor.

Modalitatile acestea, precum si altele posibile, care vor rezulta din dezbateri pot constitui tematica unor importante reportaje ale dv.
Daca credeti interesante propunerile mele,va stau in continuare la dispozitie pentru dezvoltarea lor.
Personal sunt autorul a trei inventii cu un imens impact in toate domeniile motoarelor termice, inclusiv ale celor cu pistoane, precum si ale tuturor sistemelor de cogenerare electrice existente:
1 - MOTOR ROTATIV CU ARDERE INTERNA, brevetat in Romania si in Franta.
2 HIDROMOTOARE G.A. RADU, care este in curs de brevetare la OSIM Romania.
3 MAGNETOMOTOARE RADU, care este in curs de brevetare la OSIM Romania.

CONCRET:
Pentru domeniul energetic, Magnetomotoarele RADU se vor cupla cu actualele generatoare electrice, de diverse capacitati, in functie de puterea energiilor mecanice debitate de catre magnetomotoarele RADU, executate la comenzile beneficiarilor.
Se pot realiza grupuri electrogene de la 1Kw pana la 60000 Kw si mai mari in functie de capacitatile de prelucrare si de marimile magnetilor permanenti fabricati din noul aliaj neodim

Ma numesc Radu Danciulescu, pensionar in varsta de 68 ani, absolvent al Facultatii de Utilaj Tehnologic in Constructii Bucuresti.
Nu pot accesa fondurile structurale, fiind neeligibil din urmatoarele motive:
1 Inventia nu este brevetata. Am depus cererea si documentatia tehnica pentru brevetare, dar OSIM imi va elibera brevetul numai dupa ce voi executa si testa un model experimental demonstrativ(MED 1), ceeace nu este posibil deoarece nu am fondurile necesare = 70 mii .
2 nu am firma, care obligatoriu trebuie sa aiba o vechime de minim 2 ani si sa fie pe profit. Adica, vrei sa faci cercetare-inovare ? Nimic mai simplu, daca ai bani si faci ceva afaceri,ca sa fii pe profit ! Pai daca aveam bani, ii investeam in inventii !
3 nu am fonduri pentru cofinantare, care pot fi intre 40% 50% din valoarea proiectului.
4 nu am reusit sa gasesc parteneri investitori in cofinantare.

* Singura solutie viabila pentru realizarea si testarea MED 1 si trecerea operativa la aplicatia industriala, ambele fiind posibile in 12 luni, este gasirea unui partener-investitor privat.
AJUTATI-MA SA-L GASESC !

  Inapoi la articolul Stimulii anuntati de guvernanti au fost mai mult imaginari decat reali

Setari Cookie-uri