Comentarii pe articolul Un inceput de an agitat pentru piata de retail. Revin tranzactiile imobiliare?


Revin tranzactiile imobiliare???

Emil Valeanu la 15 Martie 2010, ora 13:10
Tranzactiile imobiliare nu vor revenii !!! De ce??? Pentru ca astazi exista pe piata un stoc de aproximativ 40.000 de unitati nevandu-te, se mai lanseaza pe piata inca 20.000 de unitati ANL, bancile acorda credite la dobanzi prohibitive, si puterea de cumparare a celor care au nevoie de case sunt puternic amputate de criza externa - generata de lacomie si frica - si de criza interna - generata de incompetenta, lipsa de raspundere si viziune a celor ,, alesi,, sa o gestioneze. Ce motive ar avea sa se dezghete aceasta industrie? Bancile primesc 10% pentru imprumuturile interne ale statului, nu au nici o motivatie sa dea credite cu 5% ca eu sa-mi cumpar casa, chiar daca statul garanteaza pentru dezvoltator. De ce garanteaza ?? Pentru ca are interese in a sifona aceste valori - valori care astazi nu produc
nici macar o caramida - si care se refera doar la stocul existent nevandut pe piata. Si ca sa nu bata foarte tare la ochi - programul Prima casa 2 are si o prevedere de asociere a 7 asociati in a face ceva nou. Este o prevedere - fara norme tehnice, conditii sau clauze. Poate in viitorul apropiat.
Daca vrem sa dezghetam aceasta industrie, si dorim sa o facem intradevaz,, strategica,, - efectiv si nu la nivel declarativ - oprim vanzarea si executia de astazi a investitiilor de clasa energetica ,,D,, si ,, E,, - atat au astazi cele 60.000 de unitati scoase la vanzare - si investim numai in cele de clasa ,, A,, si ,,B,, Nu mai pacalim pe nimeni, respectam si legile in vigoare date tot de ei - legi bune dar neaplicate - ex legea 372/2005, oug 18/2009 etc, - si ne incadram si in prevederile actuale ale UE. Nu vorbesc de prevederile UE care spun ca in 2019 fiecare investitie va trebui sa-si produca energia pe care o consuma - prevederi care pentru guvernantii nostrii sunt SF - ci de cele actuale legate de ENERGIE si INCALZIRE GLOBALA. Sunt tehnologii astazi pe piata din Romania - ex: sistemul Argisol - care rezolva integral aceste doua probleme globale care se acutizeaza pe zi ce trece. Sunt de asemenea si bani UE pentru programele : URBACT II, ELENA si SET care asteapta sa fie luati de la ei. Trebuie un pic de cunoastere, seriozitate, munca si interes - chiar daca acesti bani nu se pot sifona decat in foarte mica masura, spre deloc.

  Inapoi la articolul Un inceput de an agitat pentru piata de retail. Revin tranzactiile imobiliare?

Setari Cookie-uri